Vieno kaimyno tramdymo istorija: pyst už vadžios ir vėl nuo pradžios

O prasidėjo viskas taip: nutarė daugiabučio kaimynas susiremontuoti butą penktajame aukšte. Išgriovė pertvaras, kapitalinę sieną į balkoną – gražus vaizdas pro langus. Po grindimis paklojo vamzdžius ir juos prijungė prie gyvatuko – kad namuose šalta nebūtų. Žinoma, tą pamatę kaimynai pradėjo skųstis šeimininkui: „Ką darai, juk mokėti reikės visiems?“

Didelių langų ir gero vaizdo pro juos norėjęs gyventojas namo kaimynus paliko be centrinio šildymo.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Didelių langų ir gero vaizdo pro juos norėjęs gyventojas namo kaimynus paliko be centrinio šildymo.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kazimieras

Oct 19, 2012, 1:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:13 AM

Kalbėjo kaimynai, kalbėjo namo pirmininkas, tačiau remontuojamo buto šeimininkas užsispyrė – mano butas, ką noriu, tą ir darau. Jam šilta nuo gyvatuko.

Bandė kaimynai ir namo bendrija skųstis „Vilniaus energijai“, bet energetikai numojo ranka – sako: „Mūsų reikalas šilumą iki namo paduoti, o kas name darosi, tai jūsų bėdos“.

Prieš savaitę namo bendrija sumanė pajungti centrinį šildymą, o jis neveikia. Pradėjo ieškoti priežasties. Ir rado. Pasirodo, kaimynas 5 aukšte nupjovė radiatorius – juk jo grindis gyvatukas šildo. Teko pradėti ieškoti, kaip paveikti kaimyną.

Kadangi „Vilniaus energijai“ jau buvo skambinta, kaimynai kreipėsi į seniūniją. Gavo tokį atsakymą: „Dar kartą primenu, kad jūsų namą administruoja savininkų bendrija, o ne savivaldybės skirtas administratorius, todėl čia mūsų įgaliojimai apriboti. Tačiau bet kuriuo atveju visa rekonstrukcija (jei tai rekonstrukcija) gali būti atlikta tik pagal projektą, kuriam pritaria namo gyventojų dauguma (ar jus supažindino, kaip savininką?). Siūlau savininkams (įgaliotam pirmininkui) skubiai kreiptis į Statybos inspekciją ir informuoti apie tai. Aš tik nesuprantu, ar minėto buto savininkui nereikia šildymo?“, - rašė Lazdynų seniūnijos vyriausioji specialistė, vykdanti seniūno funkcijas, Daiva Mikulskienė.

Ką gi, kreipėsi žmonės į Statybos inspekciją. Iš jų (Angelijos Petrauskienės, Miesto plėtros departamento atstovės) gavo tokį atsakymą: „Laba diena, manyčiau jog reikėtų kreiptis į namo administratorių ir UAB „Vilniaus energija“ vadybininką, kuris aptarnauja Jūsų teritoriją. Tokie darbai yra neteisėti“.

Pyst už valdžios ir vėl skaitykit iš pradžios...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.