Oro bendrovė penkiametei: „Lagaminą turėsi užsikelti pati“

Mano penkerių metų dukra skrido su kompanija "Airbaltic" iš Kopenhagos į Vilnių su palyda, už kurią sumokėjau. Moteris prie registracijos pareiškė, kad mūsų rankinis bagažas per didelis, nors tai buvo daug keliavęs lagaminas ir jis visada tilpdavo į rėmą. Taigi kuo ramiausiai įkišau lagaminą į rėmą. Darbuotoja sako vėl: "Netelpa". Bet juk abi matom, kad telpa.

Motinai sukėlė šoką oro linijų darbuotojos pareiškimas, kad jos penkiametei dukrai niekas nepadės lėktuve pasidėti lagamino.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Motinai sukėlė šoką oro linijų darbuotojos pareiškimas, kad jos penkiametei dukrai niekas nepadės lėktuve pasidėti lagamino.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Vaišnorė

Oct 23, 2012, 4:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:16 PM

Taigi darbuotoja staiga prieina prie rėmo, prašo ištraukti lagaminą, atsuka tokį varžtą ir susiaurina rėmą - sako, kad "Airbaltic" taiko specialius reikalavimus. Bet lagaminas vis tik įlenda, nors jau vos vos. Taigi jai nelieka nieko kita, kaip tik pripažinti, kad tai tinkamas rankinis bagažas.

Tačiau labiausiai sukrėtė ne tai. Darbuotoja pareiškė, kad  mano 5 metų duktė turės pati neštis lagaminą ir niekas jai nepadės. Aš atkreipiau dėmesį, kad lagaminėlis su ratukais, tad mergaitė pati jį nusiveš. O darbuotoja sako: "Bet mergaitė turės pati užkelti lagaminą ant stalo prie saugumo patikrinimo ir padėti lėktuve į lentyną. O juk aš buvau sumokėjusi už vaiko palydą!

Pabandžiau įsivaizduoti situaciją - lydintis asmuo stovi susidėjęs rankas ant krutinės ir žiūri, kaip vaikas bando užkelti ant stalo lagaminą!

Net ašaros akyse atsirado. Sugebėjau išlementi, kad gal atsiras gerų žmonių ir padės kas nors iš pašalinių. Tuo pokalbis baigėsi.

Paskui vaiką perdaviau palydovui - jis buvo malonus vaikinas, iškart paėmė lagaminą, paėmė vaiką už rankos ir nuėjo.

Ta moteris registracijoje taip supyko, kad nepavyks nuplėšti mokesčio už bagažą, kad visai nekontroliavo ką šneka. Tai buvo paskutinis kartas, kai skridome su šia oro kompanija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.