Ar Vilniaus svečiai už transporto bilietą turi mokėti brangiau? (papildyta)

Nuo sausio 1-osios Vilniuje galios tiktai elektroninis bilietas. Todėl man kilo keletas klausimų. Pirmiausia, kodėl yra diskriminuojami Vilniaus svečiai? Jų per metus atvažiuoja į Vilnių šimtai tūkstančių - Lietuvos piliečių ir užsieniečių. Kaip jie mokės už viešąjį transportą? Kiekvienas turės nusipirkti visiškai jam nereikalingą elektroninį bilietą arba bus diskriminuojamas - turėdamas pirkti bilietą iš vairuotojo ir mokėdamas 0,50 Lt. už kiekviena įlipimą į viešąjį transportą brangiau nei vilnietis.

Kodėl aš negaliu pažymėti savo elektroninio bilieto tiek kartų, kad apmokėčiau važiavimą visų mano svečių?<br>J. Stacevičius
Kodėl aš negaliu pažymėti savo elektroninio bilieto tiek kartų, kad apmokėčiau važiavimą visų mano svečių?<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietis

Nov 22, 2012, 5:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:15 AM

Įvardinkite man nors vieną miestą pasaulyje, kuriame yra nors toks aukščiausio lygio idiotizmas be alternatyvos.

Be to, jeigu pas mane atvažiavo svečiai iš užsienio, kodėl aš negaliu pažymėti savo elektroninio bilieto tiek kartų, kad apmokėčiau važiavimą visų mano svečių? Kodėl jie turi mokėti brangiau už vilniečius?

Inga Simanonytė, Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė:

"Vieninga kainodara yra taikoma tiek svečiams, tiek nuolatiniams viešojo transporto naudotojams. Tokia pati praktika taikoma ir Londone - už 3 svarus (apie 12,6 Litų) reikia įsigyti "Oyster" kortelę. „Svečiai iš kitų šalių gali pasinaudoti keliais būdais atsiskaitydami už viešojo transporto paslaugas – įsigyti Vilniečio kortelę arba nusipirkti viešojo transporto bilietą iš vairuotojo. Neplanuojame diferencijuoti kainodaros pagal tai, ar tai miesto svečiai, ar nuolatiniai vartotojai, nes papildomos išlaidos už tokio diferencijavimo administravimą nugultų ant nuolatinių vartotojų pečių,“ – sakė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Be to, Vilniaus miesto kortelėje (Vilnius City Card) yra integruota Vilniečio kortele. Su šia kortele galima ne tik naudotis Vilniaus viešuoju transportu, bet ir gauti nuolaidas muziejų bilietams ir pan. Daugiau informacijos https://www.vilnius-tourism.lt/.

Šiuo metu taip pat diegiame Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus elektroninių bilietų sujungimo sistemą, kurios dėka naudojantis vieno miesto kortele bus galima važinėti skirtingų miestų viešuoju transportu. Dėl to, atvykę svečiai įsigiję tik vieną kortelę ja galės naudotis ir keliaudami kituose Lietuvos miestuose.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.