Pusdienį telefoninį sukčių už nosies vedžiojusi moteris nusivylė teisėsauga

Prieš kokį mėnesį paskambinęs man jaunas vyriškis prisistatė esąs Kauno prokuratūros tyrėjas ir pradėjo man pasakoti, kaip per mano sąskaitą yra plaunami pinigai. Žinote, aš daug esu girdėjusi apie tuos visus sukčius, bet tuo momentu tikrai patikėjau, kad man skambina iš policijos.

Moteris nusivylė - teisėsauga nesiėmė tramdyti jai paskambinusio telefoninio sukčiaus.<br>123rf. nuotr.
Moteris nusivylė - teisėsauga nesiėmė tramdyti jai paskambinusio telefoninio sukčiaus.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Regina Filipovič

Nov 25, 2012, 11:02 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:48 AM

Jis man ilgokai sekė pasaką, kaip visą tai daroma, kaip stipriai esu įklimpusi, kad būtent man gresia nemalonumai su teisėsauga. Ir aš tikrai tas 10 minučių buvau įsitikinusi, kad kalbu su valstybės tarnautoju, kol jis nepaprašė manęs padiktuoti savo el. bankininkystės kodų, kad padėčiau išaiškinti nusikaltėlių grupuotę.

Tada supratau esmę ir paprašiau man paskambinti po 17 val., neva visi kodai namuose. Tuo tarpu aš paskambinau į policiją bendruoju telefono numeriu, pranešiau apie šitą skambutį, nurodžiau, kurioje vietoje tada buvau, pasakiau tel. numerį, iš kurio man buvo skambinta.

Jie pažadėjo greitai perduoti šią informaciją specialistams. Per tas dvi valandas, kol specialistai su manim susisiekė, aferistas man skambino dar kokius 3 kartus prašydamas, gal galėčiau greičiau nuvykti namo, kad paimčiau reikalingus kodus. Net siūlėsi su mano direktore pasikalbėti, kad ji mane anksčiau namo išleistų.

Bet ne tai svarbiausia. Kai man paskambino tyrėjas iš Vilniaus 3 policijos komisariato, likau nustebinta. Paklausė, ar aš nenukentėjau. Paskui pasakė, kad kai aferistas dar kartą paskambins, aš jam ką nors atsakyčiau, o jie šitą numerį įtrauks į juodąjį sąrašą.

Jus įsivaizduojate, kaip dirba mūsų teisėsauga?! Absurdas. Jūs jam ką nors pasakykite, o numerį mes įtrauksime į juodąjį sąrašą. Juk čia pasityčiojimas iš žmonių, paprastų žmonių. Vietoj to, kad imtųsi kokių nors priemonių, nustatytų, kur skambinęs asmuo yra, jie jį įtraukė į juodąjį sąrašą.

Tai kur čia nebujos aferistai, kur čia nekentės paprasti piliečiai nuo jų, jeigu Lietuvos teisėsauga nesugeba imtis kokių nors prevencinių priemonių jiems sustabdyti. Nesugeba tuo momentu, kai jiems pranešama apie nusikaltimą, susekti nusikaltėlio. Juk aš jį vedžiojau už nosies gerą pusdienį.

Eilinį kartą įsitikinau, kad nėra mūsų šalyje organizuoto darbo. Dauguma dirba tik dėl ataskaitų, pliusiukų, premijų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.