Slapti įrašai, kuriuos išvydę daugiau nebevalgysite mėsos (N-18)

Noriu atkreipti dėmesį tų, kuriems dar neteko matyti, kokiu keliu į mūsų šaldytuvą patenka mėsa, kurią mes taip mėgstame. Perspėju, kad silpnų nervų žmonėms geriau neskaityti šio

Kai kuriose JAV fermose kiaulės prieš paskerdžiamos yra žiauriai kankinamos.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Kai kuriose JAV fermose kiaulės prieš paskerdžiamos yra žiauriai kankinamos.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Trapopkinas

2012-11-29 09:21, atnaujinta 2018-03-15 00:52

Neoficialiais duomenimis, gyvūnus kankina tam, kad jų mėsa būtų geresnės kokybės, ir taip ją būtų galima parduoti už dvigubai ar keturgubai brangesnę kainą.

Tik ką gimę paršiukai patinėliai yra kastruojami be jokių nuskausminamųjų vaistų. Jiems replėmis ar rankomis tiesiog ištraukiamos sėklidės, nukerpama uodega. Ligoti ar paliegę paršeliai yra trankomi į žemę, spardomi kojomis, ir dar gyvi, bet negalintys bėgti yra metami į krūvą, kur gulėdami kenčia dar ne vieną valandą neapsakomus skausmus.

Jautienos mėgėjai taip pat turėtų susimąstyti, nes karvės yra kankinamos ne ką mažiau. Nutraukiama uodega replėmis ją suėmus ir sukant į vieną pusę. Jokių nuskausminamųjų vaistų! Tikslas vienas: kuo daugiau gyvūnas patirs streso, tai yra išskirs jo kūnas adrenalino, tuo jo mėsa bus kūdesnė ir neva skanesnė. Dar gyvos karvės yra kabinamos grandinėmis už vienos kojos. Svoris didžiulis, o jį laiko tik viena koja. Kančia neapsakoma, kurią jos patiria. Bet tai tik dėl mėsėdžių gurmanų.

Nesuvokiu, kaip žmogus galėjo iki tokio lygio išsigimti, kad galėtų taip elgtis.

Taip, žmogus medžioja nuo pat jo egzistavimo laikų, bet net tais laukiniais laikais, kai žmogus buvo neišprusęs, neturėjo jokios gėdos ar moralės, gerbdavo gyvūną ir stengdavosi medžiojant kuo greičiau jį pribaigti. O dabar kas? Mūsų nežmoniškas mėsos ir jos„kokybės“ poreikis sužadino monstrų vaizduotes. Ir jie be gailesčio kankina vargšą gyvūną visą jo gyvenimą, kad tik gautume „geresnę“ mėsos išpjovą.

Pamatę, kad mūsų katinas medžioja laukinį paukštį ne vienas jį subarame ar sutrukdome, jei spėjame. O ar susimastėm nors vienas, kad pirktas maistas šunims ar katėms yra persmelktas kraugeriško kankinimo? Tik ką išsiritę viščiukai yra atrenkami. Paliegę ligoti ir patinai yra gyvi suberiami į mėsmalę ir keliauja į konservų dėžutes mūsų augintiniams.

Patinai duoda mažai naudos verslui, nes jie daugiau sulesa, o kiaušinių nededa. Tad beveik visi yra tiesiog įmetami į mėsmalę ir, kaip jau minėjau, konservų dėžutėse laukia pirkėjo, kuris jais pamalonins savo gyvūną.

Šiuo straipsniu noriu atkreipti dėmesį į besaikį mėsos vartojimą. Neleiskime monstrams klestėti gyvūno kančios sąskaita.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.