Pašto kuriozai: vietoj suktinio butelio lietuvė į Angliją gavo plaukų dažų

Jau trejus metus gyvenu Anglijoje. Per šias Kalėdas nežadama grįžti į Lietuvą, todėl susitariau su sese, kad išsiųsiu jai pinigėlių, ir ji man atsiųs du siuntinius. Kaip tarėm, taip padarėm - ji man juos iš Vilniaus išsiuntė praėjusią savaitę. Vieną gavome šį pirmadienį, lapkričio 26 d., o kitą - antradienį.

Vietoj suktinio butelio Kalėdoms lietuvė į Angliją gavo plaukų priežiūros priemonių, vaistų, siūlų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vietoj suktinio butelio Kalėdoms lietuvė į Angliją gavo plaukų priežiūros priemonių, vaistų, siūlų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Tamulevičiūtė

2012-11-30 15:32, atnaujinta 2018-03-14 23:42

Pirmasis siuntinys buvo toks, kokį ir išsiuntė, o štai antrasis... Net rankos iš pasiutimo pradėjo drebėti. Jame buvo tokie keisti dalykai: plaukų atgaivinimo kaukė, plaukų drėkinamoji kaukė, šampūnas, priemonė dažyti plaukams, kiek supratau, skirta sruogelėms, neaiškus eukalipto tepalas ir adatų rinkinėlis. Visi buteliukai, beje, pustuščiai.

Pradėjau skambinti seseriai ir mamai. Jos man paaiškino, kad nesiuntė tokių nesąmonių - kam man jos ir reikalingos...

Internete patikrinau siuntinio registracijos kodą ir palyginau su sesės siųstu - jis sutapo su siuntinio, kurį gavau, kodu. Vadinasi, jame turėjo būti mano laukiamas pusės litro suktinio butelis ir midaus alkoholinių gėrimų rinkinys. Bet vietoj to gavau dėžę šlamšto, ir nesuprantu, kaip ir už ką man šitaip.

Dėžė buvo ne ta, kurią siuntė mano sesuo, - adresas nuplėštas nuo senosios dėžutes ir perklijuotas. O ant mano gautos dežutės - jau Anglijos pašto laiškutis, sakantis, kad mano siuntinys jau atkeliavo sudaužytas.

Bet aš tuo netikiu, kažkas Lietuvoje mano siuntinį patuštino.

O mano sesuo bandys eiti į Lietuvos paštą ir klausti, kas gi galėjo nutikti. Jeigu nieko nepeš, kreipsis į policijos pareigūnus.

Galų gale mes čia ne bambas išvertę sėdime, o dirbame ir gyvename. Ir švenčių norėjosi smagesnių, dabar jau jos šiek tiek sugadintos. Ir prižadam - Lietuvos paštu nebesinaudosime niekada gyvenime.

Beje, galbūt visi šie daiktai buvo kažkam skirti. Jeigu atsirastų žmogus, būtų visai įdomu sužinoti, ką jis tada gavo...

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė:

"Mes labai apgailestaujame dėl tokios situacijos. Mūsų duomenimis, ši siunta iš Lietuvos iškeliavo nepažeista ir tokio pat svorio, kaip ir buvo registruota išsiuntimo pašte. Lietuvos paštas savo ruožtu jau pradėjo tyrimą dėl šio atvejo. Prašytume šios siuntos siuntėją kreiptis į mus dėl žalos atlyginimo ir pateikti informaciją apie šią siuntą – nurodyti siuntėją, gavėją, kokie daiktai buvo siųsti siuntoje ir pan. Turėdami visą informaciją apie siuntą, galėsime kreiptis į Didžiosios Britanijos paštą, kad išsiaiškintume šią situaciją.

Susidūrus su tokiais atvejais, siuntos siuntėjams visada rekomenduojame kreiptis į Lietuvos paštą. Siekiame, kad kiekviena siunta gavėją pasiektų laiku ir nepažeista, todėl netoleruojame tokių atvejų".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.