Nebematome televizijos, nes mus apgavo piratai (papildyta)

Mūsų šeima nebemato televizijos. Artėjant analoginės televizijos išjungimui, nusprendėme, jog reikia pasirūpinti, kad matytume daugiau kanalų. Vyras per draugus sužinojo apie įmonę „Vesata“, kuri gali įrengti „NTV+“, „Tricolor“ ar „Viasat“ televiziją, kurios rodys net tuos kanalus, kurių šiaip Lietuvoje nematyti. Dar ir mokestis už daug kanalų (20 Lt per mėnesį) pasirodė geras: ir aš turėsiu ką žiūrėti, ir vyras, ir vaikai.

Daugiau nuotraukų (1)

jolantadau

2012-12-04 10:38, atnaujinta 2018-03-14 21:41

Kai vyras nuėjo susitarti dėl įrengimo, paaiškėjo, kad reikės ir specialios įrangos, kuri kainuoja labai brangiai – apie 800 Lt. Bet nusprendėme pasidaryti ankstyvą kalėdinę dovaną ir sumokėti tuos pinigėlius – juk ne keliems mėnesiams tą televiziją imame. Lengvas nerimas kilo, kai vyras pasakė, kad sumokėjęs už įrangą tokius pinigus, negavo nei kvito, nei garantijos. Sakė, kad jei reikės ko, tiesiog reikia paskambinti, ir ta įmonė viską sutvarkys. Be to, įrangos pardavėjai pareikalavo už paslaugas sumokėti metus į priekį – iš viso 240 Lt.

Iš pradžių televizija rodė gerai, tad ir pamiršome tas keistenybes. Be to, kai kaimynams neberodė jų senas televizorius – džiaugiamės, kad mes neturime jokių problemų.

Tačiau pirmosios problemos kilo nepraėjus ir mėnesiui – sugedo imtuvas. Pasirodo, ta įmonė nemokamai jo netaiso. Teko sumokėti meistrui dar 80 Lt iš savo kišenės. Na, paburnojome ir tiek. Tačiau prieš porą savaičių televizija išvis dingo. Vėl paskambinome į tą įmonę, tačiau arba buvo užimta, arba neatsiliepė. Paskambinome meistrui, galvojome, gal vėl senos problemos su imtuvu. Jis atvyko, patikrino, bet bėdų nerado.

Tada viešėdama pas mamą per žinias pamačiau, kad tą pačią firmą, iš kurios pirkome įrangą ir paslaugas, nubaudė policija už nelegalią veiklą. Skambinome ir į vartotojų teises, sakė, kad jie nieko negali padėti, nes neturime įsigijimo dokumentų. Galų gale prisiskambinome ir tai įmonei, tai pasakė, kad jie nieko konkretaus dabar negali pasakyti ir numetė ragelį. Dabar nematome televizijos ir negalime atgauti pinigų.

Paskaičiavome, kad sumokėjome daugiau nei 1000 Lt. Baisu, kad tų pinigų neatgausime.

***

„Vesata“ direktorius Veslavas Danovski:

„Mūsų įmonė visuomet išduodavo čekius ir garantijas parduodamai įrangai. Tegul šeima tik paskambina, mes viską sutvarkysime“, - „Bendraukime“ sakė bendrovės „Vesata“ direktorius Veslavas Danovski. Pasklaustas, ar bendrovė pardavinėja licencijuotą įrangą, V. Danovski perklausė: „Kada? Dabar? Dabar, taip“ ir darkart perklaustas pridūrė, kad anksčiau „buvo ir kitoks atvejis“.

"Mes stengiamės savo garantinius ir pogarantinius įsipareigojimus įvykdyti. Deja, p. Jolantos koordinačių neturime ir negalime išsiaiškinti nesklandumo priežasties. Taip pat pretenzijų dėl įrangos grąžinimo ar priešlaikinio apmokėjimo neturėjome. O dėl galimai vogtos aparatūros: dokumentai pristatyti, aparatūra grąžinta. Norėtume su p. Jolanta susisiekti ir išsiaiškinti nesklandumus", - teigė V. Danovski.

Policijos pareigūnai rado galimai vogtų daiktų

"Bendraukime" primena, kad Vilniaus apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) pareigūnai lapkričio 9 d. atliko patikrinimą bendrovėje "Vesata" gavus informacijos, kad ši užsiima neteisė ūkine komercine veikla – platina nelicencijuotus palydovinės televizijos paketus (komplektus).  Prekybos vietoje Vilniuje, Algirdo g., kur buvo užfiksuoti "Trikolor" ir "NTV+" palydovinės televizijos pardavimo faktas, kiti buhalterinės apskaitos ir darbo santykius reguliuojančių (nustatančių) norminių aktų pažeidimai. Be to, patikrinimo metu buvo aptikti ir paimti galbūt nusikalstamu būdu įgyti (vogti) ir jau naudoti daiktai: 45 automagnetolos, 29 priekiniai automagnetolų skydeliai ir 10 DVD grotuvų. Bendrovė "Vesata" negalėjo pateikti jokių su šiais daiktais susijusių dokumentų.

Apie pažeidimus buvo informuotos Valstybinė ne maisto produktų inspekcija, Valstybinė mokesčių inspekcija ir Lietuvos Respublikos darbo inspekcija.

Ikiteisminis tyrimas šios bendrovės atžvilgiu nėra pradėtas, ji toliau tęsia veiklą.

ENTS primena, kad nelicencijuotos – piratinės televizijos įrangos įgijimas ir naudojimas negarantuoja kokybiško ir ilgalaikio paslaugos tiekimo. Vartotojai "piratams" privalo sumokėti ženklias pinigų sumas už įrangą (paprastai nuo 500 iki 1000 Lt), reikalingą televizijos peržiūrai. Be to, vartotojai verčiami sumokėti už televizijos transliacijos paslaugas metus į priekį (nuo 120 iki 240 Lt.). Sustabdžius nelegalią veiklą besiverčiančių asmenų veiklą, piratines paslaugas įsigiję vartotojai netenka galimybės matyti televizijos laidas ir rizikuoja neatgauti į priekį sumokėtų pinigų. Nusprendus pirkti paslaugas iš nelegalia veikla besiverčiančių asmenų visuomet yra didelė tikimybė likti apgautiems.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.