Patinas patelę renkasi pagal veiksmą „ranka-burna“

Sumaniau palengvinti piliečių gyvenimą atsakydamas į vieną iš aplink mus kasdien skraidančių klausimų – pagal ką patinas renkasi patelę, arba kaip vaikinas pasirenka konkrečią merginą, kai aplink jį jų yra šimtai, tūkstančiai. Regis, visos labai panašios – 2 kojos, 2 akys, 1 nosis, 1 galva ir panašiai. Tačiau priartėjus prie josios lengviau įžvelgi skirtumą – vienos plaukuotesnės, antras galima supainioti su pastatais dėl didelio užimamo ploto, tūrio, trečių visai nesimato, na, o į kitas tiesiog malonu pažiūrėti. Bet ar ilgai ištversi į jas žiūrėdamas?

Jei nori padaryti gerą darbą moteriai – cigaretę ne duok, o atimk ir sunaikink jos neuždegdamas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Jei nori padaryti gerą darbą moteriai – cigaretę ne duok, o atimk ir sunaikink jos neuždegdamas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Petras A.

Jan 11, 2013, 9:51 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:45 PM

Rodos, rankos tiesiog pačios tiesiasi, kaip norisi pajausti, ką matai. Na, esmė ta, kad jų yra daug, jos įvairios, kiekvieno akiai, o tiksliau, smegenų daliai, atsakingai už matomo vaizdo priėmimą ir analizavimą, skoniui. Tad apie išvaizdą nutylėsiu, tai labiau priklauso nuo individo interesų.

O dabar apie tai, kas slypi merginoje. Na, taip, tai jos skrandis, dvylikapirštė žarna, inkstai, plaučiai ir kiti organai, apie kuriuos mums kalbėjo biologijos mokytojai. Bet ne apie tai... Pamėginkime įsigilinti į pačios merginos esmę, į tai, ką ji galvoja, koks yra jos charakterio būdas, lemiantis jos poelgius bei visą gyvenimą. Charakterio savybių yra apstu, tai taip pat priklauso ir nuo besirenkančiojo skonio.

Tad šį sykį pamėginsiu trumpai apžvelgti vieną savybę, tai yra veiksmą "ranka–burna". Kas tai? Kaip tai galėjo atsirasti tavo gyvenime? Įprotis? Gyvenimo būdas? Gal koks hobis ar smagaus laiko leidimas? Taigi kaip jau supratote, tai yra rūkymas. Ach, tas nelemtas žodis! Regis, baisesnis už pačią velnią. Bet gal tai ir yra velnias..?

Gerai, daug nekalbėsiu apie tai, kas žinoma šį veiksmą propaguojantiesiems. Įsivaizduokime, kad mūsų kūnas yra automobilis. Nagi, pamėginkite. Kokį save įsivaizduojate? Tik nesikuklinkite... Bet kaip tai padaryti, klausiate savęs? Ne, jūs nesate savo svajonių automobilis. Jūsų gyvenimo būdas yra automobilio charakteristika, skaičiukai. Įsivaizduokite, kad per kiek laiko nubėgate 100 metrų, per tiek laiko automobilis įsibėgėja iki 100 km/h, kiek toli jūs nubėgate nesustoję, tiek padauginkite iš 100 ir sužinosite, kiek automobilis nuvažiuoja su pilnu baku. Jo išorė, tai jūsų išorė.

Ne, ne kaip esate apsirengęs, o kas slypi po drabužiais. Esate apkūnus – mašina didelė, esate lieknas – mažutė, raumeningas – sportinė. Na, jei švarus – mašina blizga, su riebaluotais plaukais – mašina aptaškyta purvu. Ir t. t. Taigi kur mes buvom... A, taip, rūkymas... Ar kam nors buvo atėjusi mintis paklausti savo žmogaus, ar jis anksčiau tai darė? Tarkime, 1 cigaretė per dieną – tai spyris į automobilio kėbulą, 1 blokas per dieną – spyris į variklį - mašinos „gyvybinį organą“. Spyrių tiek į kėbulą, tiek į variklį nenuplausi, kaip kad vaistais nepagydysi to, ką padaro rūkymas.

Automobilį gali tik nugabenti į autoservisą, o žmogų – pas chirurgą, kitus daktarus. Žmogaus vidaus organams vargiai padėsi, turiu omenyje labiau išorę – per anksti atsiradusios raukšlės, pagedę dantys, užsikimšusios arterijos, venos, plaučiai... Turiu omeny, kad kuo labiau „droši“ automobilį, tuo greičiau reikės kapitalinio remonto. Kuo daugiau žmogus terš save – tuo greičiau jam reikės iškeliauti anapus ar, kito žmogaus kaina, persodinti sveikesnius organus. Rūkai – tavo išorė ir vidus pūva. Taip pat pūdai ir aplinkinius, kurie, deja, dėl tavo kaltės kenčia.

Dar vienas pastebėjimas – jei nesiruoši būti su žmogumi itin ilgai, t. y., bent keliasdešimt metų, tai, atrodo, koks skirtumas, ką jis daro ar darė; kad ilgai žmogus gyventų norisi tik tada, kai planuoji su juo planuoji kurti ateitį. Bet rūkymas tai nėra vien "ranka–burna" mechanizmas. Tai veikiau psichologinis dalykas, reikalaujantis labai gilaus požiūrio. Turi suvokti, kokia šio veiksmo atsiradimo priežastis. Šiais laikais visi žino apie tabako žalą. Tad iš niekur nieko nesiryši daryti tai, kas kenktų.

Turėjo įvykti kažkas, kas priverstų imtis to. Na, jei tai tebuvo smalsumas, kai draugai pasiūlė ir naivus sutikimas, tai nėra apie ką ir kalbėti. Nei to žmogaus draugų nepavadinsi draugais, nei jie yra mąstantys. Apie juos daug nekalbėsiu, nes labai abejoju, ar jie būtų perskaitę iki šios vietos, o jei taip – tai jie tuojau mėgins sutrinti autorių į miltus – toks jau jų būdas.

Taigi štai taip ir užbaigsiu apie rinkimus. O, tiksliau, rinkimąsi pagal vieną savybę. Šio rašinio tikslas – tiesiog išsakyti savo nuomonę, nors ir labai trumpai aprašytą, ir, galbūt, kažką priversti elgtis kitaip.  Atminkit - nupjauta obelis krenta ant nubyrėjusių obuolių ir juos sutraiško. Nebūk ta nupjauta obelis – nesiūlyk rūkyti kitiems. Galiausiai mirsi per anksti, o tavo mirtis atneš liūdesio artimiesiems, o taip pat tavo „obuoliai“ taip pat greičiau prisijungs prie, greičiausiai, Pragaro. Kodėl Pragaro? Ogi todėl, kad, kol buvai gyvas, žudei. Tad jei nori padaryti gerą darbą – cigaretę ne duok, o atimk ir sunaikink jos neuždegdamas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.