Kauno daugiavaikė šeima priversta kovoti dėl vietos automobiliui statyti

Vienas iš konservatorių deklaruojamų principų – tradicinė šeima. Noriu pateikti tik vieną iš pavyzdžių, kaip šitie principai „įgyvendinami“ praktikoje. Už tuos įgyvendinimus ir noriu „padėkoti“.

Nuo 2012 metų pavasario Kauno miesto tarybos sprendimu visame Kauno senamiestyje padarytas mokamas automobilių statymas įnešė sumaišties kai kuriems gyventojams.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nuo 2012 metų pavasario Kauno miesto tarybos sprendimu visame Kauno senamiestyje padarytas mokamas automobilių statymas įnešė sumaišties kai kuriems gyventojams.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Antanas Gadeikis

Jan 19, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:37 PM

Esame tradicinė šeima. Gyvename Kauno senamiestyje. Gyvename kartu, susituokę. Susilaukėme pirmojo vaiko, vėliau antrojo, pradėjom lauktis trečiojo. Manau, kad nesame asociali šeima, ir net turime automobilį! (Sunku, ko gero, būtų pėsčiomis su trimis vaikais). Ir šioje idiliškoje istorijoje staiga kažkas nutiko...

Nuo 2012 metų pavasario Kauno miesto tarybos sprendimu visame Kauno senamiestyje padarytas mokamas automobilių statymas. Tos pačios tarybos sprendimu buvo numatyta tvarka dėl specialių leidimų gyventojams, deklaravusiems gyvenamą vietą namuose prie apmokestintų gatvių ir aikštelių.

Parašiau prašymą, gauti gyventojo leidimą statyti automobilį, bet gavau atsakymą, kad mūsų namas yra kelio ženklo Nr.332 „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje, todėl man negali išduoti gyventojo leidimo.

Taip, dalyje Smalininkų gatvės, kurioje yra mūsų namas, stovi ženklas „Sustoti draudžiama“. Daugumai žmonių yra aišku: jei negali mašinos pastatyti prie namo, ją statai už kelių metrų. Tačiau VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ teigia, kad už kelių metrų nuo namo leidimo mūsų šeimai neišduos, nes namas stovi ne mokamo parkavimo zonoje (natūralu – ten iš vis sustoti draudžiama), o keliais metrais toliau nuo namo išduoti negali, nes esą mes ten nesame deklaravę gyvenamąją vietą.

Toliau sekė ilga istorija su raštų rašymu savivaldybės administracijai, kreipimusi į transporto skyrių, bet visur atsakymas buvo tas pats. Vienas iš daugelio keistumų šitoje istorijoje yra tas, kad savivaldybė, įkūrusi šitą VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“, neturi jokių svertų ją kontroliuoti.

Praeitų metų pabaigoj seniūnas pasiūlė šiemet vėl parašyt prašymą, neva turėtume jau gauti. Deja, leidimas išduotas nebuvo vėl dėl tų pačių priežasčių.

Dar kartą priminsiu, kad esam daugiavaikė šeima su mažamečiais vaikais. Šiuo metu vaikams 6 metai, 2 metai ir 3 mėnesiai. Ir nežinau graudu čia ar juokinga matyti, kai tėvas ar mama vienoj rankoj neša vieną vaiką, kitoj pirkinius iš parduotuvės ar terbelę su vaikų rūbais, bando stumti vežimą, tuo pačiu už rankos bando prilaikyti griūvantį kitą vaiką. Ir šitaip klampoja per sniegą per visą kvartalą, iki kur nemokamai gali statyti savo šeimos automobilį.

Todėl dar kartą noriu „padėkoti“ konservatoriams, kurie rūpinasi tradicine šeima, daugiavaike šeima. Kurie grūdina juos ir ruošia kitiems būsimiems gyvenimo sunkumams. Ačiū jums !

Gal kam kyla klausimas kuo čia dėti konservatoriai:

– Kauno miesto savivaldybės taryboj, priėmusioje šį sprendimą ir jau metai nesugebančioje ištaisyti klaidas, konservatoriai yra dauguma.

– Kauno miesto meras – konservatorius.

– VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius, atsisakantis suteikti specialųjį leidimą gyventojams, taip pat konservatorius.

Cituojant kitą daug kam žinomą konservatorių: „o kas galėtų paneigti“, kad tai nėra partijos deklaruojamų principų praktinis įgyvendinimas?

Šitoj vietoj galima skaityt konservatorių nuostatas apie šeimą. Traktatai apie jų kovą su emigracija taip pat čia tinka, nes kartais nejučiom kyla klausimas, ar tikrai Kaunas (o gal ir Lietuva?) yra tinkamiausia vieta auginti vaikus...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.