Internautą pribloškė skelbimas: 16-metis už pinigus pildys vyrų norus

Turbūt šiame amžiuje nėra tokio žmogaus, kuris nebūtų bandęs užmegzti pažinties pasitelkęs internetinių pažinčių portalų paslaugas. Vieni ieško pašnekovų, kiti – antrosios pusės. Bet dažniausiai skelbimų antraštės – visai kitokios. Atsivertus bet kokį pažinčių portalą, apstu antraščių, kuomet ieškoma sekso partnerio. Ligi ko ritasi Lietuva?

Skelbimas viename interneto puslapių.
Skelbimas viename interneto puslapių.
Daugiau nuotraukų (1)

tommmboy

Jan 23, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:56 AM

Bet gana abstrakčiai kalbėti. Mane pribloškė skelbimas, kuriame 16-metis vaikinas ieško vyro. Taip – vyro, kad tik už tai gautų solidžią pinigų sumą... Jis esąs pasirengęs dėl pinigų padaryti viską: tenkinti vyrų užgaidas, pats atvykti į kažkieno svetimą butą / namą, pasiryžęs viską padaryti net automobilyje.

Žinoma, dažniausia būna, jog tokiuose skelbimuose skelbiami tik el. pašto adresai, tačiau šiuo atveju skelbimas atrodo rimtas: pateiktas telefono numeris, netgi nuotrauka. Atrodo tobula.

Tik kažin ar tas vaikinas (aišku, jei čia iš tiesų tikras skelbimas) suvokia, ką daro? Ar suvokia, kokios gali būti to „pasismaginimo“ pasekmės? Kur žiūri jo tėvai? Kur pradingusi kontrolė?

Na, aišku – čia juk požiūris tik iš vienos pusės. Na, o kas, jeigu tą skelbimą patalpino to vaikino draugai ar šiaip kas norėdami jam tik pakenkti? Ar jie suvokia, kokios pasekmės gali laukti to vaikino?

Ar nėra galimybės kontroliuoti interneto portaluose taip viešai skelbiamus skelbimus?

Ramūnas Matonis, Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas:

"Šioje nuorodoje galima įžvelgti administracinio teisės pažeidimo – vertimosi prostitucija – požymių, informaciją perdavėme atitinkamiems savo padaliniams, kurie ją patikrins. Tokių skelbimų fiksuojama nuolat ir daug, pareigūnai pagal galimybes juos tikrina ir baudžia prostitucija užsiimančius asmenis.

LR Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, 182 straipsnis numato atsakomybę už tokią veiklą:

"Vertimasis prostitucija ar atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis – užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų.Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, - užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.Administracinėn atsakomybėn netraukiamas prostitucija vertęsis asmuo, kuris į prostituciją buvo įtrauktas būdamas materialiai, dėl tarnybos ar kitaip priklausomas arba įtrauktas į prostituciją panaudojant fizinę ar psichinę prievartą ar apgaulę, arba bet kokiu būdu įtrauktas į prostituciją būdamas nepilnametis ar (ir) nukentėjo nuo prekybos žmonėmis ir yra pripažintas nukentėjusiuoju baudžiamajame procese". 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.