Būkite atsargūs! Internete plinta nerealias paskolas brukantis laiškas

Informuokite Lietuvą apie dar vieną sukčiavimo būdą. Gavau elektroniniu paštu keistą laišką, kuriame siūlomos paskolos nuo 5000 iki 500 mln. eurų su 3 proc. palūkanomis.

„Martine Primat“ prisistatanti siuntėja naiviems žmonėms siūlo nerealias paskolas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
„Martine Primat“ prisistatanti siuntėja naiviems žmonėms siūlo nerealias paskolas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dainius Maliukas

Feb 22, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:30 AM

Kai atrašiau man parašiusiai „Martine Primat“, atgal gavau atsakymą, kuris, akivaizdu, išverstas negrabiai su „Google Translate“. Tekstas skamba taip (kalba neredaguota. – Red.):

„Atsakas į jūsų paraišką paskolai gauti, aš ką tik perskaičiau aš noriu pasakyti, kad aš esu pasirengęs suteikti jums savo paraišką paskolai gauti labai geras sąlygas, kai palūkanų norma 3%, pradedant nuo 5000 EURO iki 500,000,000 EURO grąžinamas nuo 1 iki 20 metų, priklausomai nuo jūsų ieškinio suma

Bus nutraukta per 10 metų, su dideliu kapitalo pinigai padėti, manau, kad visi žmonės gerai moralei, reikia finansinės paramos

Linkiu visa širdimi, bendradarbiauja su rimtų ir sąžiningai žmonių Ne atidėti savo prašymą, prašome pasakykite man, paskolos sumą, kurią norite ir paskolos grąžinimo termino, kad galiu pasakyti, labai greitai mano kreditavimo sąlygas:

Paskolos suma: ...

Paskolos grąžinimo laikotarpis: ....

Dėkojame už jūsų indulgencija, nes jis bus mano malonumas, kad jūs tarp mano mensualiser

ponia: Martine Primat

Dėkojame už jūsų atsakymo pakankamai greitai

Jūs pamatysite, jeigu amortizacijos tvarkaraštis pridedamas.

Aš pasiruošęs jums suteikti paskolą 25.000 EURO jį labai geromis sąlygomis Tiesą sakant, prieš visų dalykų, mes turime pasitikėti taip, kad jūs visiškai pasitikite mane, nes aš galiu jus patikinti, kad nesu toks, kaip kiti skolintojai, aš esu ponia, kuris visada padės žmonėms rasti sprendimą suskaičiuoti savo finansines problemas ant manęs, ir jūs neturite sugriežtinti nusivylęs, kad aš jums pažadu“.

Ramūnas Matonis, Policijos departamento prie VRM atstovas spaudai:

„Fiziškai neįmanoma sukontroliuoti visų internetinių puslapių. Todėl galimas tyrimas tik apie konkrečius faktus, kuriuose, nustačius tęstinumą, galima nustatinėti įtariamuosius. Jei tyrimas nuves į kitas šalis (kaip tokiais atvejais būna dažniausiai), tai yra bus nustatyta, kad nusikaltimai vykdomi ne Lietuvoje, informacija bus perduota kitoms šalims.

Iš patirties galime teigti, kad tokius nusikaltimus daro asmenys gyvenantys skurstančiose Afrikos, Azijos šalyse.

O perspėjimas žmonėms būkite labai paprastas – nebūkite naivūs, netikėkite tokiais pasiūlymais ir neužkibkite ant sukčių kabliuko“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.