Programišių auka tapusi lietuvė sulaukė ne pagalbos, o patyčių

Pakliuvau į labai keistą ir kvailą bėdą, gal galėsite man kuo nors padėti ar patarti. Prieš kokius 8 metus susikūriau „Yahoo“ paštą, tačiau pernai rugsėjį jo netekau. Kažkas į jį įsilaužė. Iš pradžių maniau, kad kažkas iš pažįstamų tai padarė, bet neturiu nei priešų, nei tokių pokštininkų. Netrukus paaiškėjo, kad įsilaužė iš tiesų nepažįstamas žmogus.

Pernai liepą programišiai įsilaužė į „Yahoo“ duomenų bazę ir taip gavo kelis šimtus tūkstančių slaptažodžių ir prisijungimo vardų.<br>123rf. nuotr.
Pernai liepą programišiai įsilaužė į „Yahoo“ duomenų bazę ir taip gavo kelis šimtus tūkstančių slaptažodžių ir prisijungimo vardų.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga

Mar 9, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:58 AM

Teko skaityti, kad pernai liepą kažkas buvo įsilaužęs į „Yahoo“ duomenų bazę ir taip gavo kelis šimtus tūkstančių slaptažodžių ir prisijungimo vardų. Taigi, atrodo, tapau viena iš aukų.

Šis įsilaužėlis pirmiausiai pakeitė mano slaptažodį, tada slaptus klausimus ir atsakymus, kad negalėčiau susigrąžinti savo pašto dėžutės.

Na, o tada prasidėjo visi smagumai, nes tas žmogus pradėjo rašinėti visiems mano kontaktams iš eilės istoriją, kad aš darbo reikalais esu Ispanijoj, tačiau sudegė viešbutis, praradau visus savo daiktus ir, aišku, pinigus, todėl reikėtų, kad jie pervestų 980 eurų ir taip man padėtų atkurti prarastus dokumentus ir grįžti namo.

Netruko atsirasti, kas man papasakotų šią istoriją, tad iš karto kreipiausi į „Yahoo“ ir taip mano pašto dėžutė tapo neprieinama niekam. Taip pat ir man. Tad nuo rugsėjo galo taip ir kovoju, bandau ją atgauti, nes joje tiek daug svarbių laiškų ir kontaktų, kurių jau niekaip neatkursiu.

Niekada nemaniau, kad kas nors gali įsilaužti į mano pašto dėžutę, todėl net nebuvo minties tuos kontaktus kažkur kitur išsisaugoti ar užsirašyti. Taigi, „Yahoo“ manęs prašo atsakyti į slaptus klausimus, bet kaip aš į juos atsakysiu, jei jie buvo pakeisti? Pateikiau jiems krūvą kitų mano tapatybę ir tikrumą įrodančių faktų, tačiau jie visiškai nekreipia į tai dėmesio ir prašo atsakymų į tuos du slaptus klausimus.

Vis atrašo šabloniškai, nesvarbu, ką berašyčiau. Net kai paklausiau, ar jie iš manęs šaiposi, gavau tą patį laišką su prašymu atsakyti į klausimus. Na, o kad būtų įdomiau ir, jau, matyt, jiems nusibodau, parašė, kad dėl kažkokių pažeidimų, kuriuos įžvelgė mano laiškuose, parašė, kad mano pašto dėžutę ištrins ir viskas iš jos dings.

Tačiau vis dar nenuleidžiu rankų, tikiuosi, kad kažkas pasikeis, nes taip nesinori prarasti visko, kaupto daugiau nei 8 metus. Ką man patartumėte? Nes jau rankos svyra...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.