Sodybą Varėnoje turintys vilniečiai moka mokesčius už orą

Varėnos savivaldybė kartu su Atliekų tvarkymo centru įvedė mokestį už orą. Protu nesuvokiama, kaip galima skaičiuoti mokestį už šiukšles, jei žmonės negyvena vietoje, už kurią imamas mokestis.

Vilniečiai suabejojo, ar pagrįstai gauna sąskaitas už atliekų tvarkymą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilniečiai suabejojo, ar pagrįstai gauna sąskaitas už atliekų tvarkymą.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuba

Mar 17, 2013, 8:52 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:48 PM

Gyvename Vilniuje. Į Varėnos rajono Pazgrindos kaimą atvykstame tik savaitgaliais ir atostogų metu - ir tai tik vasaros sezonu, nuo gegužės iki spalio mėnesio. Kadangi atvykstame tik savaitgaliais, šiukšlių nesusikaupia, o jei susikaupia - šiukšles sudeginame pakurdami pečių.

Pazgrindos kaime UAB „Ecoservice“ pastatė gyventojams konteinerius, o konteinerių aptarnavimą skaičiuoja nuo namų kvadratūros.

Mano vardu po tėvų mirties registruotas nekilnojamasis turtas: 2 namai. Į vieną iš namų atvykstame ir apsistojame mes, kitas yra negyvenamas, jame tik pernakvoja atvykę sūnus su šeimomis.

Tačiau UAB „Ecoservice“ reikalauja apmokėti už šiukšles pagal 2 namų kvadratūrą, konteinerio šiukšlių išvežimą, kurio mes net neturime. O mokėti reikalaujama net už nesuteiktas paslaugas - už 2013 m. sausio mėnesį - 2013 m. birželį. O juk paslaugos dar net nebuvo suteiktos, sąskaita išrašyta vasario 11 d.

Pristatėme pažymą iš LESTO, kad elektros energijos nėra sunaudota, bet mokestį vis tiek reikalauja sumokėti.

Juozas Lekavičius, Atliekų tvarkymo centro vyr. specialistas rinkliavų administravimui Varėnos rajone:

„Žmonės, turintys nekilnojamojo turto, bet jame negyvenantys, gali pasinaudoti lengvata. Jeigu namuose suvartojama mažiau nei 30 kw elektros per metus, taikoma 50 proc. nuolaida šiukšlių rinkliavai. Jeigu sunaudojama 15 kw per metus – mokestis iš viso netaikomas, tereikia pateikti seniūnijos pažymą.

Bet būna, kad žmonės sukčiauja. Sako, kad namuose negyvena, tačiau paaiškėja, kad ten nuolat veikia šaldytuvas. Tuomet kyla klausimas – kam laikyti įjungtą šaldytuvą, jeigu namuose negyveni?“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.