Studijos, kurios išlaisvina kūrybiškumą

Vilnius - miestas, žavintis savo šurmuliu, vietovėmis. Čia plūsta turistai iš įvairių šalių, kad pasigrožėtų Lietuvos sostine. Kiekvieną rudenį į Vilnių atvyksta vis naujų nematytų „veidų“ - studentų. Tikslai jų įvairūs - vieni nori studijuoti, įgyti žinių, baigti pasirinktą specialybę, o kiti tiesiog įsilieja į miesto šurmulį ir mokslai lieka nuošalyje. Kartais šmaikštaujama, kad yra dvi grupės studentų: studijuojantys studentai ir studentaujantys studentai.

Lietuvos edukologijos universiteto Technologijų pedagogikos studentų darbai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lietuvos edukologijos universiteto Technologijų pedagogikos studentų darbai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jolanta Trubilaitė, Ema Motejūnatė-Trapikienė

Mar 19, 2013, 10:24 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:58 PM

Vilniaus mieste yra ne viena aukštoji mokykla, siūlanti „savo paslaugas“ studentams. Pasirinkimo galimybės tikrai plačios.

Norėtume supažindinti plačiau su vienu iš Vilniaus universitetu, įsikūrusiu ant upės kranto. Tai - Lietuvos edukologijos universitetas. Atrodo, niekuo neišsiskiriantis universitetas, tačiau čia galima pasirinkti širdžiai mielą specialybę. Kad ir Gamtos, Matematikos ir Technologijų fakultete galima studijuoti technologijų pedagogiką.

Kas tai? Technologijų pedagogikos studijų programos tikslas – parengti universitetinį išsilavinimą ir bakalauro kvalifikacinį laipsnį įgijusius, šiuolaikinės kūrybingos visuomenės poreikius atitinkančius kompetentingus technologijų pedagogus, kurie, vadovaudamiesi technologijų misija šiuolaikinėje visuomenėje, gebėtų profesionaliai dabar ir ateityje atlikti technologinio ugdymo(si) tarpininko, partnerio, galimybių kūrėjo ir lyderio vaidmenį: gebėtų užtikrinti kokybišką vaikų technologinį ugdymą(si) ir kurti naujas jo galimybes, plėtoti asmeninę, socialinę, pažinimo ir kultūrinę ugdytinių ir savo kompetencijas; gebėtų vadovautis įgytomis kompetencijomis savarankiškoje pedagoginėje veikloje ir tolesniame mokymesi.

Studentai mokosi tekstilės, konstrukcinių medžiagų, mitybos, elektronikos, informacinių technologijų, kompiuterinės grafikos, psichologijos, pedagogikos ir kitų dalykų, kurių metu įgyja praktinių ir teorinių žinių.

Taip pat yra galimybė dalyvauti įvairiuose renginiuose, išvykose, seminaruose, konferencijose. Ten studentai gali dalyvauti tiesiog kaip žiūrovai arba patys kažką kurti, pristatyti ir dalyvauti kaip pilnaverčiai dalyviai.

Savo patirtimi studentai dalijasi ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Pasididžiuosime ir mes: teko dalyvauti Baltarusijoje vykusiame dizainerių konkurse Dzikavata, kur užėmėme I-ąją vietą. Taip pat, kūrybingi studentai, kurie kažką kuria, gali savo darbus pristatyti plačiai auditorijai esančioje Verdenės galerijoje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.