Asociacija „Gyvastis“ dėkoja I. Matijošaitienės šeimai

Pastaruoju metu žiniasklaida daug kalba apie netikėtą a.a. Irenos Matijošaitienės mirtį ir jos šeimos apsisprendimą dovanoti mirusiosios organus donorystei.

Urna su I. Matijošaitienės pelenais palaidota sekmadienį.<br>M. Patašius
Urna su I. Matijošaitienės pelenais palaidota sekmadienį.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ugnė Šakūnienė

Mar 21, 2013, 5:02 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:46 PM

Lietuvos asociacija „Gyvastis“, įkurta prieš 20 metų ir jungianti daugiau nei 1000 transplantuotų bei laukiančių kokio nors organo persodinimo operacijos pacientų ir jų artimųjų, reiškia ypatingą pagarbą a.a. Irenai Matijošaitienei, ir nori parodyti visuomenei, kaip svarbu savo nuomonę apie organų donorystę pasakyti šeimai.

Dažniausiai donorų vardai lieka nežinomi. Taip yra visose Europos šalyse.

Tačiau žinomos moters ne kartą viešai išreikštas apsisprendimas dovanoti savo organus po mirties tam, kad išgelbėtų kitus, negalėjo likti nepastebėtas.

Mes, kurie gyvename, kitų geros valios dėka, dažniausiai neturime galimybės padėkoti donorų šeimoms, pagerbti mirusiųjų atminimo. Stengiamės tai padaryti visada, kai viešai kalbame apie organų donorystę.

Tačiau mes žinome Irenos Matijošaitienės vardą.

Mes be galo užjaučiame jos šeimą. Mus sukrėtė šios aktyvios, energiją spinduliuojančios moters mirtis. Suprantame, kad jos nebuvo įmanoma išvengti. Tačiau ši skaudi ir neišvengiama mirtis neliko beprasmiška – Irena Matijošaitienė padovanojo gyvenimą kitiems.

Norime, kad jos šeima žinotų, kaip stipriai mes juos užjaučiame, kaip nuoširdžiai dėkojame už kilnų apsisprendimą. Norime, kad žinotų, jog mes visada prisiminsime ne kartą Irenos Matijošaitienės viešai išsakytą pritarimą organų donorystei. Dažnai tokiose laidose dalyvaudavo ir asociacijos „Gyvastis“ nariai, gyvenantys persodintų organų dėka. Taip pat visada prisiminsime Irenos ir jos vyro Visvaldo paramą mergytei, kuriai reikalinga kepenų persodinimo operacija.

Mes, kuriems nusišypsojo laimė būti transplantuotiems, visada prisimename donorus, kurių dėka gyvename, visada esame ir būsime dėkingi šeimoms, kurios sutiko paaukoti mirusiųjų artimųjų organus. Dovanoti juos gyvenimui...

Tie, kurie dovanoja artimo ir brangaus žmogaus organus kitiems, jiems visai nepažįstamiems žmonėms, yra verti didžiausios pagarbos. Kažkam tas „kitas“ yra pats brangiausias žmogus: vaikas, mama, tėtis, sesuo, brolis, mylimasis...

Dėkojame už gyvenimą.

Ugnė Šakūnienė yra Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ prezidentė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.