Darbas Vokietijoje: dar nepradėjęs dirbti turi pasirašyti, kad išeisi savo noru

Noriu pasidalinti savo, išbandžiusio darbą Vokietijoje, patirtimi ir įspėti kitus. Vokietijoje yra daug firmų, kurių vadovai dažniausiai būna turkiškos kilmės. Galite iškart pamiršti tokiose firmose valandinį atlyginimą, papildomą atlygį už viršvalandžius, savaitgalius, naktinį darbą. Pinigai yra mokami darbdavio nuožiūra arba už nustatytus įkainius.

Daugiau nuotraukų (1)

Irmantas

2013-03-27 10:03, atnaujinta 2018-03-09 06:34

Atlyginimas mokamas tik antrą mėnesį. Bet koks atsisakymas dirbti reiškia atleidimą iš darbo. Tokios agentūros kaip „Ost Kompetent“ siunčia į Vokietiją tautiečius, net nežinodamos, kokie darbdaviai ten juos pasitiks.

Negana to, „Ost Kompetent“ duoda prieš išvažiuojant į Vokietiją pasirašyti prašymą, kad išeini iš darbo savo noru, tai faktiškai gali iš darbo būti atleistas tau nežinant. Aš buvau atleistas, nes negalėjau į darbą važiuoti savo automobiliu.

Taip išeina, kad dirbdamas Vokietijoje esi „Ost Kompetent“ darbuotojas, tiesiog išsiųstas į komandiruotę Vokietijoje. Darbdavys siunčia pinigus į „Ost Kompetent“ ir likusią dalį gauni Vokietijoje.

„Ost Kompetent“ apiformina darbuotoją minimaliam atlyginimui ir dėl pinigų su šia organizacija beprasmiška aiškintis, nes faktiškai ji yra teisi.

***

Lrytas.lt yra yra rašęs apie bendrovę „Ost Kompetent“. Iš kompanijos atstovės Svetlanos buvo elektroniniu paštu gauta tarpininkavimo sutartis tarp „Ost Kompetent“ įgaliotinio ir kliento. Joje rašoma: „Tarpininkas padeda klientui surasti 24 valandų veiklą. Klientas yra savarankiškas, įregistravęs nuolatinio Lietuvos gyventojo individualią veiklą, kodu 8810, neribojant veiklos teritorijos. Klientas informuojamas, kad sutarties galiojimo metu ir dar trejus metus po jos nutraukimo, klientui draudžiama asmeniškai susitarti su tarpininko surasta šeima ir joje likti dirbti be tarpininko žinios. Nesilaikant nurodymų, už žalos kompensavimą bus pateikta 3500 eurų bauda.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.