Dėl vaikų paromis dirbančią medikę įžeidė vaiko teisių gynėjų vizitas

Esu našlė, dirbu vienoje Vilniaus ligoninių. Šiuo metu turiu nedarbingumo lapelį, persidirbau, budėdavau po 2-3 paras iš eilės. Auginu du sūnus. Vyresnysis studijuoja universitete Kaune, moku už jo mokslus ir bendrabutį. Kitas mokosi vidurinėje mokykloje. Neseniai pas mane atėjo ponia iš Vaiko teisių apsaugos skyriaus. Sakė gavusi raštą, kad aš geriu alkoholį, vartoju narkotikus. Mane giliai įžeidė šitoks ponios vizitas. Gyvename šalyje, kur bet kas gali apšmeižti. O jei dar pakištų narkotikų?

Persidirbau, budėdavau po 2-3 paras iš eilės. O jie mane kaltina, kad geriu alkoholį, vartoju narkotikus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Persidirbau, budėdavau po 2-3 paras iš eilės. O jie mane kaltina, kad geriu alkoholį, vartoju narkotikus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama

Mar 30, 2013, 10:44 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:23 AM

Neminėjo, iš kur tokia informacija. Sakė man pačiai pagalvoti. Betrūksta iš policijos paimti pažymą, kaip aš gyvenu. Kaimynai gali patvirtinti, kad negirtuokliauju, narkotikų nevartoju.

Per šventes išgeriu, kaip visi normalūs žmonės, bet negirtuokliauju. Fiziškai neturiu tam laiko.

Remdamasi šmeižtu, Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja mane labai įžeidė. Geriu vaistus nuo spaudimo. Susinervinau, kai išgirdau jos priekaištą.

Moteris užsirašė asmens kodus tiek mano, tiek vaikų. Ji to pareikalavo. Parodė pažymėjimą. Iš nervų net pavardės neįsidėmėjau. Dar pasakė, kad komisija ateis į namus. Nepasakė, kada.

Sūnaus tuo metu nebuvo namie. Ji apie sūnų net nepaklausė, kur jis yra.

Parašiau laišką į Vaikų teisių apsaugos tarnybą, į Seimą. Negi taip pas kiekvieną žmogų gali ateiti?

Su jaunėliu emigruosiu. Pusei metų turiu teisę išvažiuoti. Po Velykų vyksiu į Vokietiją dirbti slauge, kad užsimokėčiau skolas už šildymą ir buto nuomą. Man baisu darosi šitokioje teisinėje valstybėje gyventi.

***

Vilniaus savivaldybės Pagalbos vaikui poskyrio Mobiliosios pagalbos grupės vyriausioji inspektorė Vaida Ubartaitė patvirtino, kad inspektorė trečiadienį aplankė minėtos moters namus. „Kol nebaigtas tyrimas, negalime komentuoti. Tyrimas bus baigtas per 10-15 dienų“, - sakė V. Ubartaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.