Lietuva - kaip dykuma: daug reikalauja, bet mažai duoda

Skaitydamas straipsnį „Danijoje studijuojanti mergina suvokė, kodėl lietuviai negiria savo šalies” susimąsčiau apie meilę savo šaliai ir meilę tiems, kurie tą šalį valdo... Nes yra šalių, kuriuose pilna deimantų, kuriuos pardavę žmonės labai gerai gyventų, bet tose šalyse žmonės miršta iš bado. Todėl pašnekėkim ne apie šalį, kaip plotą, bet apie patį požiūrį, kaip šalis yra valdoma. Nes ne nuo šalies vietos ir gražumo priklauso piliečių gerovė, o nuo to, kaip ta šalis yra valdoma.

Jei esi tikras patriotas, tada nė už ką savo šalies neiškeistum ir viską darytum tik čia. Nesvarbu, kad ji - kaip dykuma, kuri daug reikalauja iš tavęs, bet tiek mažai duoda tau...<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Jei esi tikras patriotas, tada nė už ką savo šalies neiškeistum ir viską darytum tik čia. Nesvarbu, kad ji - kaip dykuma, kuri daug reikalauja iš tavęs, bet tiek mažai duoda tau...<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valdas

Apr 6, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:20 PM

Žmogus išvažiuoja studijuoti kitur, nors Lietuvoje yra puikių aukštųjų mokyklų, universitetų ir, tada pradeda rašyti apie meilę tėvynei, apie tai, kaip širdelę spaudžia leidžiantis lėktuvui, kada išgirstamas stiuardesės balsas lietuviškai.

Pirmiausia, žmonės valyti seneliams užpakalių ar dirbti juodžiausių darbų nevažiuoja dėl to, kad lietuviui patinka jaustis vergo kailyje. Važiuoja tik todėl, kad Lietuvoje daugiau kaip du trečdaliai dirbančiųjų neuždirba net vidutinės algos. Be to, nuo sausio 1-osios pakeltas minimalus uždarbis didėjo tik trečdaliui jį gaunančiųjų, o likusiems nebuvo pakeltas, nes juk lietuvis protingas - sumažinai etatą, nors dirbi tiek pat, kiek dirbai, ir išsprendei reikalą.

Ir niekam nerūpi, kaip šeima, žmogus gyvens. Niekam nerūpi, kad sumokėjęs mokesčius jis maistui pinigų beveik nebeturės. Buvo tokia valstybė, kuri savo tautą vedė į prarają, o lyderis, nors matydamas, kad nieko nepakeis, vis liepdavo savo specialiai įkurtai ministerijai kurti filmukus, straipsnius, kaip reikia mylėti savo šalį ir aukotis dėl jos, nors ji dėl tavęs nedarys nieko. Kaip viskas baigėsi, dauguma žino.

Niekada žmogus nebus laimingas, jei nebus laimingi jo artimiausi žmonės. Manau, daugumai skaudu žiūrėti, kai vaikas mojuoja atsisveikindamas oro uoste su tėvais, skaudu tėvams, kad su tuo, kas brangiausia, turi atsisveikinti vien dėl to, kad kita šalis gali duoti daugiau svetimam, atvykusiam iš kitos šalies, nei sava, mylima šalis gali duoti savo piliečiui.

Skaudu tėvams, kada vaikas, baigęs mokyklą, nori kažkur studijuoti, bet negali vien dėl to, kad tėvai nėra tokie pajėgūs mokėti už jo studijas, kurias baigus nesi garantuotas, jog vaikas gaus darbą, kurį dirbdamas galės oriai gyventi.

Galima rašyti labai daug, bet, manau, viską pasako statistika: jei savo vaikams reikia padėti materialiai, net tada, kai jiems 30 metų, jei pas mus savižudybių skaičius vis dar labai aukštas ir esame vieni iš pirmaujančiųjų pagal jį. Čia galima vardinti ir vardinti faktorius, kurie tikrai šalies nedaro laimingos.

Manau reikia kalbėti realiu laiku: daugumai šalies meilė atsiranda tik tada, kai esi toli nuo jos. Bet jei esi tikras patriotas, tada nė už ką savo šalies neiškeistum ir viską darytum tik čia. Nesvarbu, kad ji - kaip dykuma, kuri daug reikalauja iš tavęs, bet tiek mažai duoda tau...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.