Motinos košmaras: kūdikis ligoninėje užsikrėtė virusu

Praėjusį pirmadienį mane ir mano 10 mėnesių sūnų paguldė į Utenos ligoninę. Sūnui buvo diagnozuotas plaučių uždegimas. Pasveikom - šį pirmadienį jau planavome važiuoti namo. Tačiau iš ligoninės namo neišleidžia, mat sekmadienį vakare mano sūnus pradėjo viduriuoti, vemti, pakilo temperatūra. Dabar jam prijungta lašelinė.

Žarnyno virusine infekcija ligoninėje užsikrėtęs kūdikis vemia, viduriuoja, pakilusi jo temperatūra.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Žarnyno virusine infekcija ligoninėje užsikrėtęs kūdikis vemia, viduriuoja, pakilusi jo temperatūra.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina

Apr 10, 2013, 9:20 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:34 PM

Iš pradžių medikai manė, kad viduriavimas prasidėjo dėl šalutinio antibiotikų poveikio. Tačiau antradienį ryte sūnus pradėjo vemti, jam pakilo temperatūra. Girdėjau, kad kitoje ligoninės palatoje taip pat suviduriavo vienas vaikas.

Su nerimu laukiu sūnaus tyrimų rezultatų. Gydytoja įtaria, kad mano sūnui - žarnyno virusinė infekcija. O kur jis ją pasigavo - nežinia.

Gal čia vėl daktarų aplaidumas? Kaip galima susirgti kita liga gulint ligoninėje? Tiek aš, tiek lankytojai plauname rankas, nemanau, kad virusą atsinešėme mes.

***

Utenos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Jonas Galeckas:

„Jokios infekcijos protrūkio Utenos ligoninėje šiuo metu nėra. Visko būna, tačiau šiomis dienomis jokio protrūkio infekcijos nėra. Be to, nekorektiška, kad motina įtarinėja ligoninę. Reikia pirmiausia klausti gydytojo, ne aplinkiniais keliais teisybės ieškoti. Juk infekciją gali atsinešti su savimi ir motina ar lankytojai.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.