Nebaigusi pildyti dokumentų slaugė išvijo pacientę, nes baigėsi darbo laikas

Praėjusią savaitę su vizito lapeliu lankiausi gydytojo akušerio-ginekologo kabinete. Maniau, bus paprastas, greitas apsilankymas, tačiau man jis pateikė nemalonių staigmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virdžinija

2013-04-29 19:50, atnaujinta 2018-03-07 13:08

Vizitas buvo paskirtas 12 val. 45 min. Kad nevėluočiau ir nesutrikdyčiau gydytojo darbo, išėjau iš darbo palikdama tuščią darbo vietą. Kai atėjau, buvo 12 val. 40 min. Ekrane degė prašymas palaukti. Kadangi esu kultūringa pilietė, sėdėjau kantriai, tikėjau, kad greitai ateis mano eilė. Juolab, kad laukiau aš viena.

Po dešimties minučių į kabinetą pas slaugę užėjo mergina pasakiusi: „Aš tik pasiteirauti.“ Ekrane vis dar degė prašymas palaukti. Gal dar po dešimties minučių koridoriumi atėjo gydytojas. Per porą minučių apžiūrėjo mane ultragarso tyrimu ir pasakė, kad dabar su slauge reikia užpildyti dokumentus. Prie durų teko dar ilgokai palaukti, nes prieš tai užėjusi mergina, matyt, turėjo daug klausimų. Galiausiai, likus 5 minutėms iki darbo pabaigos, t. y. 12 val. 55 min., pas slaugę patekau ir aš.

Slaugė išrašė man porą siuntimų ir atsidususi pareiškė, kad baigėsi jos darbo laikas. Aš buvai apstulbusi: pasakiau, kad vertinu jos laiką ir paprašiau vertinti manąjį. Paaiškinau, kad palikau tuščią darbo vietą, jog ateičiau laiku, kad papildomas atėjimas užpildyti dokumentus sukels man nepatogumų.

Dar papriekaištavau, kad mergina prieš mane užlindo, ir konsultacija jai buvo suteikta ne tik jos laiku, bet ir manuoju. Juk kiekvienam skiriama po 15 min. Tačiau slaugė pasuko į mane kompiuterio ekraną ir pareiškė, kad toji minėtoji mergina buvo registruota 11 val. 30 min. (o atėjo 11 val. 50 min.!).

Nė nepažvelgiau į ekraną. Aiškiai parodžiau slaugei, kad nesiruošiu ateiti dėl to paties reikalo kitu laiku, nes ne dėl mano kaltės tai nutiko.

Kirpėjas juk nepaliktų pusiau apkirpto žmogaus, chirurgas nebaigtų operacijos pirma laiko vien dėl to, kad baigėsi oficialus darbo laikas. Ir aš pati neliepčiau prieš darbo pabaigą atėjusiam klientui ateiti kitą dieną vien dėl to, kad baigiasi mano darbo laikas. Neliepčiau, nes kiekvienas klientas yra svarbus, nes turiu pakankamai žmogiškumo.

Ar jums tenka pakliūti į tokias situacijas ir kaip jūs reaguojate, kaip elgiatės?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.