Darželio auklėtojos namo veja ne sergančius, o sveikus vaikus

Kreipiuosi į jus norėdama pradėti diskusiją apie tėvų atsakomybę vedant sergančius vaikus į darželį. Pirmadienį po dviejų savaičių, praleistų sergant namie, savo sūnų nuvedžiau į darželį. Tačiau auklėtoja iš karto pasiūlė sūnų vestis atgal namo, nes serga daugiau kaip pusė grupės vaikų.

Sergančių tėvų vaikams užtenka pasakyti, kad jie neturi kur palikti savo vaiko, ir sloguojančios jų atžalos gali likti darželyje.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Sergančių tėvų vaikams užtenka pasakyti, kad jie neturi kur palikti savo vaiko, ir sloguojančios jų atžalos gali likti darželyje.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama

Apr 30, 2013, 10:08 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:34 PM

Mano sūnaus grupėje yra apie 22 vaikus. Pirmadidienį grupėje buvo matyti 10 vaikų, iš kurių mažiausiai šeši sirgo. Visi likusieji sirgo namie.

Mano sūnus buvo visiškai sveikas, tačiau jeigu būčiau palikusi savo sūnų darželyje, garantuoju, jis vėl būtų apsirgęs. Tačiau kodėl taip yra? Kodėl namo varomas sveikas, o ne sergantis vaikas?

Kai to pasiteiravau auklėtojos ir darželio direktoriaus pavaduotojos, jos tik skėsčiojo rankomis - esą nieko nepakeisi. Sergančių tėvų vaikams užtenka pasakyti, kad jie neturi kur palikti savo vaiko, ir tiek. Mat auklėtojos šiais laikais neturi jokių teisių, tėvai visuomet teisūs, juk jie moka pinigus...

Kai apie šią problemą užsiminiau darželio internetiniame forume, kitų vaikų tėvai pareiškė: „Juk sloga - ne liga“. Tačiau juk visiems aišku, kaip greitai plinta virusas nuo sloguojančių vaikų.

Užtat ir tampa vaikų darželiai poliklinikomis, kur auklėtojos paskui vaikus laksto su tėvų paliktais vaistais ir arbatomis...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?