4300 svarų restorane netekusį vilnietį stebina kišenvagius saugantys žmonės

Beveik prieš mėnesį internete išplito viešas vilniečio pagalbos šauksmas: padėti surasti jį viename Vilniaus restoranų apšvarinusius kišenvagius. Nors šia žinia ir apsaugos kamerų užfiksuotais vaizdais pasidalijo tūkstančiai žmonių, kišenvagių surasti nepavyko. Vyras nenuleidžia rankų ir šį kartą pasakoja visą jam nutikusią istoriją ir jos pamokas.

Apsaugos kameros užfiksavo įtariamus kišenvagius, tačiau tai kol kas nepadėjo jų surasti.
Apsaugos kameros užfiksavo įtariamus kišenvagius, tačiau tai kol kas nepadėjo jų surasti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:04 AM

***

„Prieš skrydį į užsienį išsikeičiau 4300 svarų, mat ketinau pirkti vieną pirkinį, o pinigus įsidėjau į vidinę palto kišenę. Neturiu įtarimų, kad kažkas mane nužiūrėjo banke, mat pinigų keitimo operacija vyko uždaroje patalpoje.

Netrukus po to su draugais nusprendėme važiuoti į restoraną „Vapiano“ prekybos centre. Įėję į vidų iš karto radome stalą – jis buvo visai šalia esančios drabužių pakabos. Taigi pasikabinome paltus.

Buvau ramus ir jaučiausi saugiau, nes vos įėjęs pamačiau kelis apsaugos darbuotojus ir pakabą šalia manęs.

Užsisakėme patiekalus, šnekučiavomės ir laukėme, kol mums pagamins. Po kiek laiko atsinešėme patiekalus ir ėmėme valgyti.

O maždaug po 10 minučių priėjo apsaugos darbuotojas ir paragino pasitikrinti savo kišenes. Visi iš karto pakilome.

Savo pinigų neradau. Iš pradžių negalėjau patikėti – kelias minutes buvau stipriai pasimetę. Draugė iš karto paskambino į policiją, o mes su draugu nubėgome į patalpą, kuriame įrašinėja vaizdo kamerų medžiagą. Norėjome paklausti, kaip atrodė tie vagys, kad galėtume iš karto lipti į mašiną ir pradėti jų ieškoti gatvėje.

Tačiau toje patalpoje radome sėdintį ne apsaugos darbuotoją, o kažkokį studentą, kuris, kaip supratau, buvo iš virtuvės atėjęs virėjas, nes buvo su virėjo apranga. Prašiau jo atsukti vaizdo medžiagą ir parodyti tuos vagis, kaip jie atrodė, tačiau jis nemokėjo, kaip tai padaryti. Reikėjo laukti 15 minučių, kol atsuko iki reikiamos vietos.

Vaizdo medžiagoje buvo aiškiai matyti, kaip apsaugos darbuotojas kaip begalvis viščiukas laksto nuo filmavimo kambario iki padavėjos ir tik praėjus tik 10 minučių pranešė apie vagystę mums paragindamas pasitikrinti kišenes.

Vėliau pasirodė du apsaugininkai iš prekybos centro „Europa“. Klausiau jų, gal pas jus galima pažiūrėti, į kurią pusę nuėjo vagys, kai čia, vietoje, pamatysime, kaip jie atrodo. Tačiau „Europos“ apsaugos darbuotojai pasakė, kad jų kameros neįrašinėja. Koks absurdas turėti kameras, kurios neįrašinėja!

O jeigu įvyktų koks nors dar rimtesnis įvykis?

Policija atvyko neskubėdama. Nuvažiavome į komisariatą, ten parašėme pareiškimą. Jaunas tyrėjas nuramino, kad turint filmuotą medžiagą nebus sunku surasti kišenvagius. Praėjo keturios savaitės, jokių žinių iš policijos.

Bandžiau dėti kreipimąsi su nuotraukomis per „Facebook“ į vieną iš savo lietuviškų puslapių, uždėjau reklaminį biudžetą, ir tas nuotraukas pamatė virš 300 tūkst. žmonių. Buvo žmonių, kurie bandė padėti ir siuntė įtariamųjų vardus, pagal kuriuos tyrėjas tikrino, tačiau nesėkmingai.

Buvo ir tokių, kurie teigė pažįstantys tuos vaizdo kamerų užfiksuotus jaunuolius, bet pasakė: „Mes ne skundikai, neišduosime“. Galbūt blefavo, gal jų toks būdas. Na, sėkmės jiems, gal ir jie kada paklius į tokią situaciją, supras, ką tai reiškia.

O aš per tą laiką supratau, kad Lietuvoje dirba žmonės, kad dirbtų, o ne kad tuo didžiuotųsi. Kam reikia apsaugos, jeigu ji nemoka operatyviai reaguoti? O kam reikalingos kameros, jeigu jos neįrašinėja?

Buvo, kas kas man sakė, kad policijoje tikrai žino tuos kišenvagius, tačiau juos suradę atimtus pinigus pasidalijo. Tačiau man nesinori tuo tikėti, netikiu, kad Lietuvoje policininkai yra korumpuoti iki tokio lygio.

Manau, anksčiau ar vėliau ta porelė vis tiek kam nors įklius. O restoranų ir barų lankytojams linkiu būti ypač budriems ir žiūrėti per petį, kai įtartini tipai kabinasi savo striukes, nes būtent taip jie švarina kišenes.

Ta porelė iš to ir gyvena. Žinau, kad praėjusią savaitę ta pati pora iš vieno lankytojo kišenės pavogė telefoną „iPhone““, – „Bendraukime“ laišką baigė vilnietis.

***

Ką nors žinančius ar turinčius bet kokios informacijos prašome nedelsiant pranešti šiais kontaktais: ieskomapora@gmail.com, tel. 8680 53357.Asmeniui, suteikusiam informacijos, kuri padės sulaikyti šiuos asmenis, bus sumokėtas 500 litų atlygis. Dalinkitės šia informacija, nebūkite abejingi, nes kita auka galite būti jūs.

„Bendraukime“ primena, kad 500 Lt premiją asmeniui, padėsiančiam surasti kamerų užfiksuotus asmenis, yra įsteigęs ir restoranas „Vapiano“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.