Verslininkai Lietuvoje uždirba per mažai

Ar gali sveiko proto žmogus sakyti, jog Lietuvos verslininkai uždirba per mažai, kai dėl mažų atlyginimų darbuotojai masiškai pakuojasi daiktus ir emigruoja iš čia? Emigruoja į tokias gerovės valstybes, kaip Švedija ar Norvegija, kur verslininkai nesityčioja iš darbuotojų ir moka orų atlyginimą. Tas (vidutinis) atlyginimas ten beveik dešimt kartų didesnis – Švedijoje apie 10 tūkst. Lt, Norvegijoje – 13 tūkst. Lt., o Lietuvoje ir 1600 Lt vos išeina.

Darbuotojo logika turi būti paprasta – uždirbkite verslininkui daugiau, uždirbsite sau daugiau.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Darbuotojo logika turi būti paprasta – uždirbkite verslininkui daugiau, uždirbsite sau daugiau.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Algirdas Žiobrys

May 14, 2013, 10:03 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:51 PM

Aš sakau, kad verslininkai uždirba per mažai, pateikęs porą skaičių. Kam per sunku suprasti skaičius, toliau neskaitykite ir eikite prašyti bedarbio pašalpos arba palaukite, kol Uspaskichas pakels jūsų minimalią algą iki oraus lygio. Tie, kas nebijo proto mankštos, paskaičiuokite: visos įmonės kartu sudėjus Lietuvoje uždirbo apie 8 mlrd. Lt, o kad būtų paprasčiau lyginti – 2,3 mlrd. eurų.

Dirbusiųjų buvo beveik 1,3 mln. Švedijos įmonių pelnas tuo pačiu metu siekė 72 mlrd. eurų, dirbusiųjų – 4,6 mln. Mąstantis žmogus pasakys – vienas darbuotojas lietuvių verslininkui sukrovė 1,8 tūkst. eurų pelną, o švedų - 15,6 tūkst. eurų. Koks skirtumas tarp verslininko uždarbio iš vieno darbuotojo? 9 kartai. Švedų verslininkas uždirba 9 kartus daugiau nei lietuvių, o atlyginimo moka 6 kartus daugiau. Norvegijoje vienas darbuotojas verslininkui pelno atneša 10 kartų daugiau, atlyginimai skiriasi 8 kartus.

Darbuotojo logika turi būti paprasta – uždirbkite verslininkui daugiau, uždirbsite sau daugiau. O jei verslininkai taptų dosnūs kaip Skandinavijoje ir per naktį pakeltų algas? Už savaitės ar mėnesio bankrutuotų. Negi darbuotojo pagamintas sūrio pakelis ar popieriaus rulonėlis taptų vertingesnis nuo jūsų didesnės algos? Ne, jis kainuotų tiek pat, tik sąnaudos išaugtų kartais. Ir tai galioja visiems – nuo darbininko prie staklių iki marketingo specialisto. Kol darbuotojo darbas įmonei netaps naudingesnis, tol ir atlyginimas liks vietoje.

Šiuo atveju lietuviui yra viena gera ir viena vidutiniška žinia. Gera žinia ta, kad viskas darbuotojo rankose. Jei tik dirbsi nuoširdžiau, investuosi į savo žinias ir kvalifikaciją, pakeisi savo niūrų požiūrį ir kiekvieną dieną padarysi bent dalele daugiau ir geriau nei vakar, per labai trumpą laiką atlyginimas gali ir padvigubėti, ir patrigubėti. Juk viena kirpėja už darbą prašo 10 litų, kita – 50 lt Lr dar tris mėnesius į priekį rezervuota.

Tingintiems tobulėti lieka vidutiniška žinia. Jūsų darbo užmokestis po truputį vis tiek kils, kaip kilo pastaruosius 20 metų. Verslininkai iš savo menko uždirbto pelno sutaupo ir perka geresnius įrenginius, kad jūs vienodomis pastangomis pagamintumėte truputį daugiau. Daugiau ir uždirbtumėte. Bet verslininkų pelnas mažas, tad praeis daug laiko, kol bus investuota pakankamai pinigų, kad darbuotojo naudingumas bent pusėtinai prilygtų Skandinavijai. Jūsų vietoje rinkčiausi pirmąjį kelią.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.