Tikrą draugą nelaimėje pažinsi, arba „Kilkit, balti balandžiai...“

Štai ir sudėlioti visi taškai ant „i“ arba, kitaip sakant, tikras draugas net iš užsienio atskubėjo tikro draugo gelbėti. Taip ironiškai pavadinčiau tą palaikymo spektaklį, kurį atleistam iš pareigų VšĮ „Versli Lietuva“ vadovui Pauliui Lukauskui dedikavo tikras draugas Tadas Langaitis.

Balandžių akcija prie Ūkio ministerijos.<br>D. Umbraso nuotr.
Balandžių akcija prie Ūkio ministerijos.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Rudomanskis

2013-05-17 11:28, atnaujinta 2018-03-06 15:31

Pamatyta akcija mane ir paskatino apie tai parašyti. Nes jei nebūčiau ėjęs pro šalį, o tik paskaitęs spaudoje, galbūt kitaip viską matyčiau. Tačiau esu smalsus ir eidamas pro Ūkio ministeriją pasidomėjau, kas gi ten vyksta. Akciją stebėjęs, ar galbūt joje dalyvavęs vaikinas paaiškino, kad T. Langaitis organizuoja palaikymo akciją Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės atleistajam „Verslios Lietuvos“ vadovui P. Lukauskui. Kažkokia mergina dar pridūrė, kad jis dėl to net į Lietuvą atvažiavo.

Štai šis reikalas mane ir sudomino labiausiai. Taigi kokio stiprumo ryšys turėjo būti, kad toks verslo reikalais užimtas žmogus metė viską ir atvyko P. Lukausko gelbėti.

Kaip kiekvienam iš mūsų atrodytų, jei kokia nors „X“ organizacija, ar asmuo, vykdantis projektą su, tarkim, ministerija, atlėktų viešomis akcijomis gelbėti keičiamą ministrą? Tačiau T. Langaičiui nei noro, nei jėgų ar laiko nepristigo, o draugystė buvo tokia stipri, kad net renginį suorganizavo.

Paklauskime savęs, kodėl? Kiek ir ko gavo T. Langaitis iš P. Lukausko, o gal dalinosi kartu? Juk net pasikeitus vadovui, bendradarbiavimas tarp VšĮ „Versli Lietuva“ ir verslo nesant nusižengimų nutrūkti negali. Nebent bendradarbiaujama buvo ne su VšĮ „Versli Lietuva“, o su pačiu P. Lukausku, pasinaudojant VšĮ „Versli Lietuva“ kaip įrankiu.

Vis dėlto šią akciją, atrodo, apjungia kitas svarbus aspektas – labai netikėtas, nes išvakarėse einant su draugais pro Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) centrinę būstinę, įsikūrusią L.Stuokos-Gucevičiaus gatvėje, Vilniuje, vienas ironiškai pastebėjo: „Žiūrėkit, konservatoriai ne kregždutes, o balandžius vakarais lanksto.“

Pasirodo, ne veltui lankstė, nes ruošėsi akcijai prie Ūkio ministerijos. Akcija juk buvo skirta „nuplauti dėmes“ nuo P. Lukausko, kuris buvo priimtas į pareigas be jokio konkurso tuometinio Ūkio ministro konservatoriaus Dainiaus Kreivio, munduro.

Daugiau bendrų saitų neieškojau, bet jau dabar suprantu, kad būtų galima atrasti ir kur kas tvirtesnių, kaip sakoma. Tačiau ne mano galiose aiškintis, kokios įmonės ir asmenys supa šitą trikampį bendruomeniškumą.

Blogiausia tai, kad mokesčių mokėtojams į akis pučiama migla apie P. Lukausko didžiulius nuopelnus Lietuvai. O jie tokie: remiantis Pasaulio ekonomikos forumo konkurencingumo tyrimo bei Pasaulio banko „Doing Business“ tyrimo rezultatais per 2012 m. Lietuvos pozicija iš 44 nukrito į 45 vietą, kai tuo tarpu latvių kilo, o estų ir taip laikosi gana aukštose pozicijose.

Tikrai, belieka tik dainas dainuoti: „Kilkit, balti balandžiai, neškit dainas ant sparnų...“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.