Tyli protestuotoja: „Supratau, kad esu ne viena“

Man jau seniai ne tas pats, kaip mes gyvename Lietuvoje. Ir man ne tas pats, kaip mes, aš ir mano vaikai, gyvensime ateityje. Bet iki šiol buvau daugiau stebėtoja, sekiau Lietuvos politinio ir visuomeninio gyvenimo įvykius, dažnai stebėjausi priimamais sprendimais, valstybės vadovų pasisakymais, bet jokiose protesto akcijose nedalyvavau. Jau vien dėl tos priežasties, kad aš sunkiai įsivaizduoju save, dalyvaujančią eitynėse, skanduojančią savo tiesas, plaukiančią su minia per gatves.

Daugiau nuotraukų (1)

A.P.

May 22, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:49 AM

Ne. Mes, būrelis jaunų ir vyresnių žmonių, stovėjome, šnekučiavomės, lankstėme popieriaus lapus su užrašu „Šalin rankas nuo verslios Lietuvos“ ir jautėmės vienais su kitais labiau susiję nei vos prieš kelias minutes, kai buvome tik praeiviai Kauno Laisvės alėjoje. Užtenka tiek nedaug - padėti balandį prie kitų baltų paukščių. Ir bendrumo jausmas atsiranda ir su tais, kurie palaikymo akciją organizavo pirmiausia Vilniuje prie Ūkio ministerijos, ir su tais, kurie dirba ar dirbo organizacijose „Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“, ir su tais, kurie, pasinaudoję šių organizacijų teikiamomis galimybėmis, įgyvendino savo verslo sumanymus... Su visais, kuriems NE TAS PATS, kokie žmonės dirba valstybinėse institucijose, kurių sprendimai lemia LIETUVOS ateitį. Šiandien sužinojau, kad esu tyli protestuotoja. Ir kad aš tokia esu ne viena.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.