Gavai traumą ir leki pas gydytoją? Pirmiau susimokėk!

Nebeapsikenčiau lietuviškų paradoksų. Štai birželio 4 d. nelaimingo atsitikimo metu draugei buvo stipriai prispaustas dešinės rankos pirštas. Įtarėme, jog lūžo kaulas, mat visiškai nuskilo nagas, siaubingai sutino, pamėlo. Nusprendėme nelaukti ir važiuoti į „traumpunktą“, Raudonojo Kryžiaus ligoninę. Atvažiavę, nieko negalvodami palikome mašina šalia minėtosios įstaigos ir nuskubėjome pagalbos.

Po geros valandos bei atsakingo chirurgų darbo pirštas buvo sutvarstytas. Tačiau tada sekė kita nemaloni žinia.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Po geros valandos bei atsakingo chirurgų darbo pirštas buvo sutvarstytas. Tačiau tada sekė kita nemaloni žinia.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas

Jun 5, 2013, 6:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:50 PM

Peršvietus pirštą paaiškėjo, jog visiškai suskaldytas piršto galas, kraujas išsiliejęs ir pan. Na, žodžiu puolėme į stresą. Tačiau po geros valandos bei atsakingo chirurgų darbo pirštas buvo sutvarstytas.

Susiruošę vykti namo sulaukėme nemalonios staigmenos – žalią lipduką su perspėjimu, jog esame patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nes nesusimokėjome už stovėjimo vietą.

Leiskite paklausti – ar stipriai traumuotas žmogus (gerai, kad šiuo atveju tai buvo tik pirštas), tarkime, sulaužytomis galūnėmis ar nudegimais, ar kitomis sunkiomis traumomis (tokių „traumpunkte“ tiesiog knibžda), turi pasistatęs mašiną eiti ieškoti mokėjimo automato ar žaliojo žmogaus? Nejaugi net nenusipelnėme traumuoti, patyrę stresą, ramiai atvažiuoti į gydymo įstaigą?

Juk visi žinome, kokie jautrūs tampame traumos ar nelaimės akivaizdoje, o Kaune, taip išeina, su sulaužytomis galūnėmis, išnirusiais sąnariais ir kitomis traumomis turime lakstyti ir ieškoti kaip susimokėti už stovėjimą?

Nejaugi galų gale „Ligonių kasos“ negali išpirkti iš Kauno valdžios tų 20 stovėjimo vietų, kad pacientai, apimti potrauminio streso, neprivalėtų lakstyti ieškodami kam susimokėti?

Nors čia Lietuvoje logikos nereikėtų ieškoti. Matyt, taip buvo ir taip bus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.