Vilniaus paralyžius: iš Lazdynų į darbą centre – valanda kelio

Prieš kelias dienas savaitei persikėliau gyventi pas tetą į Lazdynus. Dažniausiai į darbą važiuodavau dviračiu, bet Lazdynai pasirodė pernelyg toli nuo centro, tad dviratį ketinau kol kas palikti garaže ir pasirinkau automobilį. Bet po šio ryto odisėjos, kai nuo Lazdynų į darbą pačiame Vilniaus centre važiavau per Olandų gatvę ir užtrukau visą valandą, persigalvojau. Dviratis net ir iš Lazdynų man bus patogiausia susisiekimo priemonė.

Remonto darbai skandina vilniečius spūstyse.<br>D. Umbraso nuotr.
Remonto darbai skandina vilniečius spūstyse.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vairuotoja

Jun 6, 2013, 11:49 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:24 PM

Į darbus išsiruošėme likus pusvalandžiui iki darbo pradžios. Teta taip pat dirba netoli Lukiškių aikštės, tad važiavome kartu. Jau anksčiau buvo išmėginusi maršrutą pro Savanorių prospektą.

Nuo namų iki pat Basanavičiaus ir Švitrigailos gatvių sankryžos viskas ėjosi kaip sviestu patepta. Nuvažiavome iki ten greičiau nei per 15 minučių.

Atsisveikinome su teta. Ji išlipo ir pėsčiomis nužingsniavo žemyn Švitrigailos gatve Lukiškių aikštės link. Esu tikra, ji į darbą beveik nevėlavo.

Užtat manęs dar laukė kelelis tolimas... Prie centro artėjau Basanavičiaus gatve. Pamačiusi automobilių eilę, nusukau į Mindaugo gatvę. Tolau nuo savo tikslo, bet, maniau, aplenksiu spūstį. Deja...

Pylimo gatvė buvo pilna automobilių, kaip statinė silkių. Pylimo gatve trumpą atkarpą nuo Naugarduko iki Trakų gatvės šliaužiau 10 minučių. Absurdas! Pylimo ir Trakų gatvių sankryža buvo visiškai negyva – du troleibusai ir autobusas stovėjo nė nejudėdami iš vietos. Iš troleibusų žmonės lipo tiesiog gatvėje. Mačiau, kad situacija beviltiška.

Spjoviau į trumpesnį kelią ir pasukau Halės turgaus link. Pro Olandų žiedą ir Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią važiavau apie 15 minučių, o prie Mindaugo tilto pasukau katedros link.

Darbe buvau po valandos kelio. Ne veltui per „Labą rytą“ girdėjau A. Zuoką sakant – Vilnius perkastas, gatvės taisomos, ruošiamės pirmininkavimui ES Tarybai. Pasidarė aišku, kodėl paprasti žmonės taip nemėgsta politikos. Reikia labai daug kantrybės ne tik su šnekančiomis galvomis, bet ir keliaujant į darbą prieš reikšmingą politinį laikotarpį.

Gal ir gerai. Bus naudos iš to. O man bus proga atsiprašyti dviračio, traukti jį iš garažo ir minti į darbą. Kad ir iš Lazdynų. Esu tikra, užtruksiu daugiausia 40 minučių. Geriausia, kad galėsiu planuoti savo laiką ir nesukti sau galvos dėl užsikimšusių miesto gatvių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.