Dukra pašiurpino tėvą: stovyklos vadovai naktimis geria, o ryte užtinę veda mankštą

Visai neseniai skaičiau straipsnį apie vaikų stovyklą Rusijoje, kurioje vadovai su vaikais elgiasi nepriimtinai. Tačiau ne tik Rusijoje yra stovyklų, kurių vadovai naktimis vartoja alkoholį ir kvaišalus, trikdo vaikų miegą, rytais atsiduoda alkoholiu ir veda užsiėmus. Mano dukra neseniai buvo netoli Mažeikių įsikūrusioje „Virvytės“ stovykloje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnas J.

2013-07-09 11:39, atnaujinta 2018-03-04 19:29

Pats esu užsienyje, todėl nuvykti pačiam ir patikrinti situacijos negalėjau. Tačiau kiek susirašėme ir pasikalbėdavome su dukra, ji skundėsi, kad vadovai naktimis triukšmauja, trikdo miegą, o rytais vaikams tenka keltis labai anksti. Vos kelias dienas pabuvusi stovykloje dukra jau skundėsi savo sveikata.

Aišku, stovykla yra stovykla. Tačiau kai dukra papasakojo, kad vadovai naktimis vartoja alkoholinius gėrimus, o rytais užtinę ir atsiduodami alkoholiu eina vesti mankštų, tai jau nebėra normalu...

Kai kurie vadovai labai jauni, gal jie net ne pilnamečiai. Tad jeigu jie dar ir girtuokliauja, ar tikrai gali atsakyti už vaikų saugumą? Pasirašydami sutartį būtent jiems patikime vaikus, atsakomybę už juos.

O stovyklos organizatoriai neatsako į rašomus laiškus, nors kai buvo kalba apie kelialapio pirkimą, labai maloniai bendravo.

Praėjusiais metais girdėjau jau panašių skundų, nekreipiau dėmesio į juos ir nusprendžiau išleisti savo dukrą į stovyklą.

***

Aloyzas Jarošaitis, „Virvytės“ stovyklos vadovas:

„Esu labai nustebintas tokių kaltinimų. Alkoholis nesiderina su stovyklos morale ir joje jo negali būti. Mūsų stovykloje dirba patyrę ir patikrinti asmenys, daugiausia studentai, bet yra keli vyresni asmenys.

Mes labai stengiamės įpūsti šiai stovyklai gerą dvasią. Kai prieš 4 metus perėmiau šios stovyklos valdymą, daug ką joje pakeičiau į gerąją pusę. Tiesa, prieš dvejus metus teko išvaryti stovyklos nebaigusius sportininkus, kurie piktnaudžiavo alkoholiu. Tėvelis apie tai ir teiravosi savo laiške, klausė, ar pakeisti stovyklos vadovai.

Aišku, būna visko. O ir pats patikrinti negaliu, nes naktimis stovykloje nebūnu. Tačiau gal čia vaikai fantazuoja? Gal pyksta už bausmes? Būna, kad gauna padirbėti vadinamajame Darbo biržos būrelyje – pašluoti, patvarkyti kiemą, pyksta nubausti.

O gal čia konkurentai mus šmeižia? Ir pernai lankėsi vaiko teisių apsaugos specialistai, bet nieko nerado.“

Liudvika Lapienė, Mažeikių rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė:

„Pernai buvo skundas dėl smurto stovykloje „Virvytė“. Tyrėme šį konkretų atvejį, tačiau skundas buvo melagingas. O šiemet nieko panašaus nei dėl šios stovyklos, nei dėl kitų stovyklų Mažeikių rajone nesame gavę.

Bet kokiu atveju, tėveliai turėtų iš anksto pasidomėti, į kokią stovyklą siunčia savo vaiką, jį lankyti. Ir tuomet kreiptis į atitinkamas institucijas.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.