Eilės į vaikų darželį paslaptys: po 3 metų laukimo pavardė dingo iš sąrašo

Pasidalinsiu neįtikėtina savo istorija ir viliuosi, kad viešumas užbaigs šią klounadą. Eilėje į Vilniaus vaikų darželį „Žirmūnėliai“ laukiame jau trejus metus. Pirmą prašymą užpildėme 2010 m. rugpjūčio mėnesį, paskutinį - šių metų sausio m. 2 d. Gegužės mėnesį paskambinau į Vilniaus miesto savivaldybę ir mane informavo, kad mano vaikas eilėje - 19-as. O praėjusią savaitę nuvykus į savivaldybę mums pasakė, kad mūsų net nėra eilėje!

Daugiau nuotraukų (1)

Vilma

2013-07-10 07:20, atnaujinta 2018-03-03 04:40

Bet apie viską iš pradžių. Vaikų darželio „Žirmūnėliai“ direktorė dar 2010 metais pasakė, kad geriausiu atveju vietą darželyje gausime tik 2012 metais. Bet ir tais metais nieko nepavyko. Tada nuėjau į Vilniaus miesto savivaldybę pas vicemerą Romą Adomavičių, jis išsikvietė Švietimo skyriaus specialistę Oną Vaičekauskienę ir paprašė, kad mums padėtų. Vos tik išėjome iš jo kabineto, ši ponia taip iškoneveikė mane, kad pasijutau kaip vaikas, pastatytas į kampą. Žodžiu, mums nieko nepadėjo, ir tą reikalą numetė į šalį.

Rašiau Seimo nariams, ministrui, kad padėtų šioje situacijoje, bet...

Taigi kantriai pildėme ir toliau tuos prašymus ir su viltimi laukėme, kad šiemet jau tikrai papulsime į darželį. Visgi jau treji metai laukiame, o vaikui tuoj bus ketveri. Šiemet sausio 2 d. vėl užpildžiau prašymą, kad norime į tą darželį. Gegužės 18 d. pasiskambinu į savivaldybę, mus nuramino, kad eilėje esame 19-i, dar pasitikslino vaiko duomenis.

Kai iki liepos 1 d. nesulaukiau jokių žinių, pradėjau skambinti man duotais telefonais, bet nė vienas neatsakė. Tuomet nusiunčiau vyrą į savivaldybę, kad ką nors išsiaiškintų.

O vyrui pasakė, kad mūsų nėra sąraše, neva mes neužpildėme jokio prašymo. Galiausiai konsultantė iš krūvos popierių ištraukė ta prašymą, bet, sako, jis neužregistruotas. Kita konsultantė pareiškė, kad čia informatikų klaida ir pasiūlė užregistruoti nuo esamos dienos.

Vyras paprašė pasiaiškinti, kas čia vyksta, o savivaldybės darbuotojos arogantiškai atsakė, kad mes nieko negalime padėti ir išėjo gerti kavos. Prieš tai pasikvietė į pagalbą apsaugininką. Vyras dar pasėdėjo keletą minučių, kol administratorė pasakė: „Ko jūs čia sėdite, mes nieko negalime jums padėti“.

Tai kyla klausimas, kodėl, kai paskambinau gegužės mėnesį, mes dar buvome eilėje, o po to kažkur dingome?!

Šiemet taip pat parašiau Seimo nariams, ministrui, prezidentei, merui, pareigūnui, atsakingam už švietimą savivaldybėje. Kol kas du Seimo nariai paprašė išsamesnės informacijos.

Vilniaus miesto savivaldybės Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Kristina Cibulskytė:

„Dalis vaikų darželių grupių yra suformuotos, tuos sąrašus turi ir darželių direktorės. Vaikų sąrašai dar yra tikslinami, padidės naujų grupių, ieškoma būdų, kaip įsteigti naujų vietų, todėl viešai sąrašai ir nėra skelbiami. Elektroninėje sistemoje jie pasirodys tada, kai bus baigtas visų grupių formavimas. Tėveliai turi galimybę patikrinti tinklapyje, ar jų vaikas pateko į darželį“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.