Žiūrovus šokiravo J. Smorigino ir D. Šamrajaus kalbos apie gėjus

Savaitgalį teko pabuvoti lietuviškame pajūryje, Šventojoje. Miestelyje, kuriame yra legendomis apipintas klubas-restoranas „Titanikas“. Čia kiekvieną vakarą vyksta įvairūs renginiai su įvairaus ryškumo Lietuvos žvaigždėmis ir žvaigždutėmis. Smalsumo vedami nutarėme istorinio laivo pavadinimu pakrikštytame kabake išgerti alaus ir pasiklausyti lietuviško popso.

Kai kuriems žiūrovams susidarė įspūdis, kad J. Smoriginas ir D. Šamrajus siekė įžeisti homoseksualus.
Kai kuriems žiūrovams susidarė įspūdis, kad J. Smoriginas ir D. Šamrajus siekė įžeisti homoseksualus.
Daugiau nuotraukų (1)

V. J.

Jul 16, 2013, 11:05 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:35 AM

Susirinko pilnas „Titanikas“. Pačios įvairiausios publikos. Ir šeimos su vaikais, ir jaunimas, ir gyvenimo jau „šiek tiek“ matę senjorai. Bet pagal madas ir elgesį – lai neužpyksta šitas miestas, bet turiu palyginimą – „Radviliškis“.

Renginio vedėjai buvo Dovydas Šamrajus (buvęs „Pikaso“ narys) ir Jurijus Smoriginas. Keistokas duetas. Abu, kaip vedėjai, silpni it pavasarinis ledas.

Dovydas su rimčiau „pastatytu“ balsu, geriausiu atveju, galėtų vesti seniai nesimačiusių bendraklasių susitikimą, o Jurijus net ir tokiam vaidmeniui netiktų. Šitas „neeilinių gebėjimų“ balerūnas „Titaniko“ scenoje atrodė itin prastai – suvaikėjęs senis su išriestu užpakaliu, lakstantis sau vienam suprantamu maršrutu.

Galbūt mano supratimas apie šou netinkamas, bet tai, kas vyko toliau, mane šiek tiek šokiravo. Per vakarą kelis kartus buvo paminėtas liepos 27 d. planuojamas gėjų paradas. Kalbėta su ironija, pašiepiant „kitos“ pakraipos žmones, kol buvo prieita prie smurto propagavimo: „Reikia eiti! Aš eisiu, būsiu kitoj barikadų pusėje – reikia jiems parodyti...“

Atsiprašau, jei kažkiek iškraipiau žodžius, bet ar jūs suvokiat, ką šnekat? Šnekate publikai, kuri jau visoje Europoje yra „garsi“ dėl homofobijos. Retoriškai norisi paklausti, kaip Lietuvai tapti „normalesne“ šalimi?

Kaip sumažinti homofobų armiją, jei TOKIOS žvaigždės „dergiasi“ iš to, kas kitur egzistuoja šimtus metų? Ugdome jaunimą, taip sakant. Keistoku būdu tolerancijos mokome. Ką jūs ten norėjot padaryt su ta maža (vos kelerių metukų) mergaite, kurią mama per prievartą atitempė ant scenos? Vaikas verkia, o jūs nesugebat susiorientuoti situacijoje ir lakstote kaip pablūdęs.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad desertui turėjot dar vieną vyšnaitę! Ruslanas Kirilkinas, mano manymu, viską atliko profesionaliausiai, tai yra maksimaliai išnaudojo erdvę, turbūt buvo ne kartą repetavęs, o ne tik „atidirbo“ be kokybės. O jūs, nepasibaigus kūriniui, išbėgat ant scenos, jį kažkaip kvailai sugriebiat, sutrukdot „padėti tašką“ dainoje, o pavymui dar pasakot, kad nebandytų eiti į jokius paradus...

Na, žiauriai juokinga. Žiauriai. Kaip ir šeškių grabaliojimas po sijonu, joms atliekant kūrinį. Jei čia buvo šou, tai tada kitas vedėjas Dovydas yra gulbė, kurią turėtum paimti į savo baletą.

Mano nuomone, žmonės, kurie yra tikri savo srities specialistai, savo šalyje, ką jie bedarytų ir kokia sritis bebūtų, gali užsidirbti normaliam pragyvenimui. Nejau tokiam garsiam ir profesionaliam choreografui ir baletmeisteriui reikia dėl kelių šimtų litų už vakarą žeminti save, žeminti kitaip gyvenančius ir pataikauti publikai, kurios dalies nenorėtum vakare tamsiame skersgatvyje sutikti? Vienas juk toks užlipo po žaidimo-aukciono, ir matėsi, kad vedėjai stengėsi išlaikyti saugų atstumą.

Tiesiog po tokio „šou“ kilo tik vienintelis klausimas: ar neskęsta mūsų žvaigždės kaip tikrasis „Titanikas“ – kvailumo, godumo ir pasipūtimo jūroje?

Norėčiau palinkėti išplaukti.

Dovydas Šamrajus, renginio organizatorius ir vienas vedėjų:

„Mes tikrai neskatinome homofobijos. Viskas vyko juoko forma. Kadangi artėja homoseksualų paradas, tai su Jurijumi ir pajuokavome ta tema, viskas vyko ekspromtu. Nereikėtų šou ieškoti homofobijos, tai būtų kvaila. Be to, kaip aš galėčiau skatinti homofobiją, kai šou pasaulyje yra tiek daug seksualinių mažumų atstovų ir su jais aš puikiai sutariu?

Aišku, jeigu kažkas pasipiktino tais juokais, atsiprašome. Nesiekėme įžeisti.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.