Į Vilnių važiavę autobuso keleiviai meldėsi, kad vairuotojas neužmigtų

Kelionę į savaitgalį vykusį Žagarės vyšnių festivalį aš ir grupė turistų iš Vilniaus įsiminsime ilgam. Naktį grįžtant į Vilnių autobuso vairuotojas kelis kartus buvo greičiausiai užsnūdęs, todėl išsigandę meldėmės, kad namo grįžtume gyvi ir sveiki.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta

Jul 23, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:25 PM

Į Žagarės vyšnių festivalį vykome su turistine agentūra „InLt“. Pakeliui sustojome apžiūrėti porą dvarų. Viskas patiko. Į Žagarę, esančią Joniškio rajone, atvykome jau po pietų. Deja, pati šventė neatitiko lūkesčių – buvo eilinė mugė ir koncertas. Garsiųjų vyšnių – nė kvapo. Vyšnių turgus jau buvo pasibaigęs, apie tai kelionių agentūra kažkodėl nepagalvojo. Žadėtos ekskursijos po Žagarę taip pat nebuvo.

Vidurnaktį pajudėjome atgal į Vilnių. Tada ir prasidėjo visos linksmybės. Vairuotojas visą kelią smiginėjo ir važiavo netolygiai, tai lėčiau, tai greičiau. Kadangi sėdėjau prie lango, vieną akimirką pastebėjau, kad po truputį artėjame prie griovio. Pamatę žmonės suūžė ir vairuotojas vėl ištiesino autobuso vairą.

Po kurio laiko važiuojant pradėjo kažkas daužytis. Jau pagalvojau, kad nutrenkėme briedį. Pasirodo, kad važiavome remontuojama kelio dalimi ir autobusas nutėškė kelio ženklus.

Dar linksmiau buvo greitkelyje Vilnius-Panevėžys. Ten teko pasivažinėti ir žole apaugusia skiriamąja juosta. Žmonės buvo išsigandę, kol atvažiavo į Vilnių, žegnojosi. Su mumis važiavo apie 50 žmonių.

Nežinodami, ką daryti, vairuotojui pasiūlėm kavos, siūlėmės šnekinti vairuotoją, kad jis neužmigtų, tačiau gidė mums padėti neleido.

Įmonės atstovai teisinosi, kad tarp 2 ir 4 valandos ryto yra tas laikas, kai žmogus labai nori miego. Tačiau ar to kelionių agentūra nežinojo, juk jie turėjo numatyti, kad žmogus nepajėgs vairuoti visą parą.

Vytautė Jasinskaitė, agentūros „InLt“ vadovė:

„Vairuotojas avarijos nepadarė, galbūt keleiviai taip pamanė, nes panikavo. Šiuo metu dar aiškinamės, kas atsitiko savaitgalį, nes turistus vežęs autobusas buvo ne mūsų, o nuomotas“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.