Kodėl netikiu paradų galia

Noriu ir aš pasidalinti savo nuomone apie šeštadienio gėjų paradą. Pats žodis „paradas“ netinka šioje situacijoje. Paradas – tai pergalės ir džiugesio šventė. O kokią pergalę ir džiugesį Lietuvoje gali švęsti homoseksualai ir apskritai „kitokie“ žmonės. Kai vien tik dėl to, kad esi kitoks (savo išvaizda, pomėgiu ir t.t.) gali kuo ramiausiai prarasti darbo vietą, viešai būti sumuštas gatvėje, iškoliotas ir pasiųstas į Kariotiškių sąvartyną net pačių Seimo narių... Tikrai nematau priežasties džiugesio šventei „Už lygybę“.

Netikiu ir aš bet kokių „paradų“ jėga, o tik dialogo, kurio Lietuvoje labai trūksta. Bet kokiu klausimu ir apie viską.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Netikiu ir aš bet kokių „paradų“ jėga, o tik dialogo, kurio Lietuvoje labai trūksta. Bet kokiu klausimu ir apie viską.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Juozas Malickas

Jul 25, 2013, 1:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:04 PM

Tokie žmonės norėtų, kad „kitokie“ tylėtų ir gyventų užsidarę, „kitaip būsit sumušti ar užgauliojami, džiaukitės, kad iš vis leidžiam gyventi...“

Būtent todėl negalima tylėti ir tūnoti glūdumoje.

Netikiu ir aš bet kokių „paradų“ jėga, o tik dialogo, kurio Lietuvoje labai trūksta. Bet kokiu klausimu ir apie viską.

Ne paslaptis, kad Lietuvoje sąvokos „homoseksualus“ ir „pedofilas“ yra suprantamos kaip vienas ir tas pats. Kai iš tikro pirma – tai lytinė trauka savo lyties asmeniui, o kita – lytinis potraukis vaikui, kas bendražmogiškai yra suvokiama kaip nusikaltimas bet kokio amžiaus vaiko atveju. Tad viešai vadinti visus kitaip besielgiančius, atrodančius, kalbančius žodžiu „pedikas“ Lietuvoje yra norma – valstybiniu lygiu.

Kažkas labai gerai yra pasakęs: „Kiek daug kalbama ir diskutuojama apie „juos / jas“, bet tiek mažai kalbama ir diskutuojama su „jais / jomis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.