Palangos paplūdimyje – triukšmadarių smurtas

Liepos 30 d. su šeima atvykau į Palangą pailsėti nuo didmiesčio triukšmo. Tikėjomės pasiklausyti nepakartojamų jūros garsų, bangų plakimosi nuostabiame Palangos paplūdimyje. Deja, išgirdome kitką.

Supratome, kad pailsėti Palangos kurorto paplūdimyje nepavyks, teks pakuotis daiktus ir palikti „kurortą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Supratome, kad pailsėti Palangos kurorto paplūdimyje nepavyks, teks pakuotis daiktus ir palikti „kurortą“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Damijonaitis

2013-08-10 12:10, atnaujinta 2018-03-02 00:53

Apie 13 val. atėję Basanavičiaus gatve prie tilto, išgirdome trankius paplūdimyje išdėstytų alaus kioskų-palapinių akustinių sistemų „bumčikus“.

Supratome, kad būtina bėgti kuo toliau nuo palapinių-alaus „girdyklų“, ieškoti nuošalesnės vietos. Tačiau, tolstant nuo alaus palapinės, esančios prie tilto, akustinių sistemų keliamas triukšmas paplūdimyje tik stiprėjo.

Nežmoniško, „kurortinio“ triukšmo šaltinis - medinė pašiūrė su užrašu „ZIP FM Los palangeles“ su akustine sistema, nustatyta maksimaliu galingumu, kad girdėtų tolumoje jūra plaukiantys laivai.

Pašiūrėje pro langą matėsi „įgula“, periodiškai tuštinanti skardines, pripildytas kažkokio, matyt, energiją palaikančio skysčio.

Supratome, kad pailsėti Palangos kurorto paplūdimyje nepavyks, teks pakuotis daiktus ir palikti „kurortą“.

Dėl smurto, kurį patyrėm, nusivylimo, bejėgiškumo kreipiausi pagalbos telefonu 112.

Apie 14 val.15 min. atvyko viešojo saugumo tarnybos pareigūnai A.Smelstorius ir D.Kaparas, bet jų įgaliojimų nepakako, kad būtų nutildyti paplūdimio smurtautojai.

Kaip man buvo paaiškinta, triukšmadariai yra nusipirkę Palangos miesto savivaldybėje nekontroliuojamą teisę smurtauti triukšmu, prievartauti čia atvykusius poilsiautojus. Man ir mano šeimai padarytą moralinę ir fizinę žalą vertinu 5 tūkstančiais litų.

Palangos policijos nuovados administracijai parašiau pareiškimą ir paprašiau atlikti prevencinį tyrimą. Būtina nubausti smurtautojus, nustatyti kaltus asmenis, pažeidžiančius įstatymus, Palangos miesto-kurorto statusą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.