Nuo „Pure Future Hacienda 2013“ festivalio scenos - šūkiai „Fu**ing Lithuania“

Žolinių išvakarėse tūkstančiai lietuvių patraukė viena kryptimi – Trakų pilies link. Įdomu, ar minią traukė pasaulinio garso grupės, ar pigiai dalijami bilietai? Kad ir kaip bebūtų, noriu pasidalinti įspūdžiais iš festivalio „Pure Future Hacienda 2013“ festivalio, kurį atidarė „Parachute Youth“ ir „Gus Gus“ grupės.

„Parachute Youth“ pasirodymas.<br>Stop kadras
„Parachute Youth“ pasirodymas.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Žiedūnė

Aug 16, 2013, 11:18 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:23 PM

Trakų pilies kiemo vartai žiūrovams buvo atidaryti 20 valandą. Prie pilies atvykau maždaug 20 val. 15 min., kai eilė buvo dar padoraus ilgumo. Artėjant koncerto pradžiai, laukiančiųjų vis daugėjo. Eilėje teko laukti nei daug, nei mažai – apie pusvalandį. Laikas neprailgo: linksmino už nugaros stovintys vaikinai, mėtydami šmaikščias, o kartais ir įžeidžiančias replikas pro šalį einantiems „VIP‘ams“. Tiesa, vaikinai nerado tinkamos replikos pro šalį praėjusiai grupei „Gus Gus“. Visa laukiančiųjų minia galėjo iš labai arti nužvelgti iš Islandijos atvykusius atlikėjus.

21 valandą prasidėjo „Parachute Youth“ pasirodymas. Į Trakus važiavau dėl šios grupės ir... dėl nedidelės bilieto kainos... Festivalio organizatoriai suteikė ne vieną progą nusipirkti bilietų pusę kainos ar pasinaudojant kitomis nuolaidomis. Buvo galima nuolaidą ir užsidirbti: paskambini numeriu 118, gauni kodą ir nusiperki bilietą trečdaliu pigiau.

Svarsčiau, koks bus „Parachute Youth“ pasirodymas, nes „YouTube“ paieškoje įvedus šios grupės pavadinimą, galima rasti tik keturis jų kūrinius ir daugybę miksų. Iš tų keturių „Parachute Youth“ kūrinių („Can‘t Get Better Than This“, „Count To Ten“, „Awake“ ir „Le Petit Prince“) buvo atlikti du. Per likusį laiką, kaip ir įsivaizdavau, atlikėjai miksavo naujesnių ir senesnių šokių muzikos „gabaliukų“. Maždaug po valandos grojimo vienas didžėjų minią pradėjo erzinti paleisdamas populiariausio jų kūrinio „Can‘t Get Better Than This“ akordus. Žiūrovai subruzdavo, išgirdę šio hito motyvus.

Gerokai įpusėjus pasirodymui, „Parachute Youth“ pagaliau patenkino susirinkusiuosius. Visas (beveik) Trakų pilies kiemas dainavo kartu su australais. Man patiko. Labai.

Po kurio laiko „parachut‘ininkai“ padėkojo žiūrovams, sakydami, jog jie tikrai „Had a good time“ ir „It is amazing to play in a castle!“. Grupė pasirodymą užbaigė keliais miksiukais, dar kartą atliko „Can‘t Get Better Than This“ ir ragino žiūrovus: „Put your fu**ing hands in the air“, o paskui prisipažino: „I love you, fu**ing Lithuania“. Tai tikriausiai kieta. Kad ir kaip bebūtų, „Parachute Youth“ pasirodymas man patiko.

„Gus Gus“ nelabai laukiau. Kiti laukė labiau. Kol dar grojo „Parachute Youth“ visai šalia scenos buvo ne vienas nepatenkintas, šūkčiojo „Go away“, kelios merginos urzgė kaip Mardžė iš „Simpsonų“, ėmėsi už galvos. Na, supratau, kad joms jau buvo pasibaigusi kantrybė klausyti „parachut‘ininkų“. Žavėjausi vieno vaikino kantrybe. Nežinia kiek laiko (plius minus 10 minučių) jis stovėjo kaip „Laisvės“ statula. Tik rankoje ne deglą laikė, o buvo iškėlęs nykštį žemyn.

„Parachute Youth“ išėjus iš scenos užsimaniau alaus. Australai taip godžiai ant scenos gėrė lietuvišką alų, kad ir aš užsinorėjau. Vienas atlikėjas gal kokis 4-5 bokalus išgėrė. Deja, aš neturėjau tiek kantrybės, kiek turėjo „Laisvės“ statula apsimetinėjantis „Gus Gus“ gerbėjas. Nenusipirkau alaus, nes didžiulė eilė prie jo buvo nejudanti. Tuomet nusprendžiau nusipirkti kokteilio, nes ten žmonių buvo žymiai mažiau. Deja, deja, kol laukiau, dingo noras suvartoti alkoholio, nusprendžiau nusipirkti „Pepsi“. Pasikeitus grynuosiuos pinigus į 8 litų vertės kuponą, pagaliau numalšinau troškulį. Akimirką pamaniau, jog to padaryti Trakų pilies teritorijoje nepavyks.

Vėliau padariau išvadą – Lietuva labiau myli ir labiau laukė seniukų „Gus Gus“. Vis dėlto pastarieji turi daugiau savo originalių gabaliukų. Per islandų pasirodymą minia atrodė aktyvesnė ir tankesnė.

„Parachute Youth“ pasirodymą stebėjau arti scenos. Grojant „Gus Gus“ stovėjau minios gale (ne dėl to, kad jaučiau priešiškumą islandams). Besiklausydama vis prisimindavau vieno „parachut‘ininko“ judesius. Ir štai viena akimirka – prieš save matau abu „Parachute Youth“ atlikėjus! Po kitos akimirkos jei patraukė nežinoma kryptimi, o su jais – kelios merginos. Atlikėjai iš Australijos atsivežė savo merginas ar greit nusikabino lietuvaites? Spėju – antras variantas.

Kad ir kaip bebūtų, likau sužavėta, jog, na, galima sakyti pasaulinio garso žvaigždės vaikščiojo paprastųjų minioje. „Gus Gus“ drąsiai ir be jokios apsaugos praėjo pro laukiančiųjų eilę prieš koncertui prasidedant, „Parachute Youth“ su žiūrovais siautė islandams grojant. Nežinau kaip jūs, man neteko Lietuvos superstar‘ų pamatyti minioje koncerto metu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?