Nelaimės vandens parke liudininkus pribloškė gelbėtojų darbas

„Vichy“ vandens parko gelbėtojai žiniasklaidoje be reikalo laikomi didvyriais“, – sako nelaimės, kai nutekamoji anga įtraukė 9 metų mergaitę, liudininkai. Savaitgalį žiniasklaidai pateiktuose komentaruose bendrovės atstovai gyrė profesionalų gelbėtojų darbą. Tuo tarpu vilnietė, kartu su savo vaikinu padėjusi gelbėti įstrigusį ir sąmonę praradusį vaiką, sako, kad kai kurie gelbėtojai iš pradžių tik stovėjo ir žiūrėjo, kaip parko lankytojai vaduoja mergaitę.

„Vichy“ vandens parko lankytojai šeštadienį tapo skaudžios nelaimės liudininkais.<br>Nuotrauka iš redakcijos archyvo
„Vichy“ vandens parko lankytojai šeštadienį tapo skaudžios nelaimės liudininkais.<br>Nuotrauka iš redakcijos archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:15 PM

Savo pasakojimu apie praėjusio šeštadienio nelaimę liudininkė pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“:

„Skaičiau Lietuvos naujienų portalus apie incidentą „Vichy“ vandens parke ir noriu, kad žmonės, kurie nusipelnė, tegul bus laikomi didvyriais, o ne gelbėtojai, kuriuos jau taip giria portalai!

Štai „Vichy“ vandens parko rinkodaros vadovo žodžiai: „Norime pasidžiaugti operatyviu savo darbuotojų darbu. Tokia nelaimė nutiko pirmą kartą per 6 metus.“

Tai visiška nesąmonė, nes aš pati ten buvau su savo vaikinu ir mačiau, kas ten buvo, ir pati padėjau gelbėti tą vaiką!

„Vichy“ parko baseine buvome tik apie 2 minutes, nusprendėme prieš einant išbandyti visas baseino atrakcijas, apiplaukti mažą ratuką aplink vaikų žaidimo aikštelę. Mes apiplaukėme daugiau nei pusę rato, kai išgirdome siaubingus riksmus. Bet nesupratome, kadangi buvome po tiltuku, kur daug ventiliacinių angų, iš kurių sklido daug garsų.

Kadangi prieš mus buvo 3 vaikai, mes manėm, kad tai jie šūkauja. Tik kai tie vaikai atsisuko veidais į mus, supratau, kad jie taip pat, kaip ir mes, žiūri, kas čia taip siaubingai rėkia.

Kampe pamatėme seną močiutę, kuri rusiškai rėkė ir prašė pagalbos, prie jos pamačiau jauną vaikiną, kuris taip pat rėkė ir prašė padėti. Mano vaikinas nuskubėjo padėti iš paskos, nuplaukiau ir aš.

Mes iškart nesupratome, kas darosi, tik po to, kai priėjome, supratau, kad ten yra vaikas, kurį įtraukė viena iš filtravimo ar kokia ten buvo anga... Mano vaikinas su kitu vaikinu ir ta močiute traukė tą vaiką. Kai pamačiau, kad jiems neišeina, aš taip pat priėjau, bet supratau, kad nesu stipri, ir nubėgau kviesti pagalbos.

Tada pribėgo vyras gelbėtojas ir patraukė tą močiutę, bet viršuje stovėjo kita gelbėtoja ir žiūrėjo, kaip mes gelbėjam tą vaiką, tačiau pati nieko nedarė! Ir dar ji gelbėtoja vadinasi! Tik kai vyras gelbėtojas pakvietė ją, ji atėjo padėti vyrams.

Tada vyras gelbėtojas iššoko iš vandens ir kažkur pabėgo, aš atsisukau ir pamačiau, kaip minia vyrų ir moterų stovi ir žiūri, bet nė vienas iš jų net nepasijudina padėti ištraukti tą vaiką.

Aš ant visų pradėjau rėkti. Kaip dabar atsimenu savo žodžius: „Ko jūs čia visi stovit ir žiūrit?! Eikit padėkit, čia juk vaiką įtraukė! Jiems reikia pagalbos!“

Tada, pamenu, į vandenį įšoko vienas vyras ir, žinant, kiek ten jų stovėjo, tuomet atbėgo atgal tas vyras gelbėtojas. Girdėjau, kaip mano vaikinas rėkė, kad jeigu jis toliau trauks tą mergaitę, jos ranka suplyš. Tada aš nusisukau ir pradėjau verkti, nes maniau, kad ta mergaitė liks be rankos...

Prieš pradėdama keikti tuos vyrus, kurie traukė vaiką, norėčiau pasakyti, kad mano vaikinas sportuoja daugiau nei 10 metų, ir aš žinau, koks jis yra stiprus. Vaiką dar traukė moteris gelbėtoja, kojomis atsirėmusi į sieną, ir dar 2 suaugę vyrai, bet jos vis tiek negalėjo ištraukti!

Mane apėmė didžiulė panika, kad per visą baseiną tuoj pradės piltis kraujas... Kai atsisukau, pamačiau, kaip mano vaikinas neša tą mergaitę ant rankų, mačiau, kaip jis beeidamas paslydo ir kaip atsargiai jis ją nešė. Jis perdavė vaiką gelbėtojui, kuris iš pradžių pabėgo.

Kiek vėliau mano vaikinas paaiškino, kad jis turbūt bėgo išjungti tos traukos. Kai pamačiau tą vaiką, patyriau stresą, po kurio aš dar ilgai negalėjau atsigauti! Mergaitė buvo be sąmonės, dalis jos rankos buvo tamsiai tamsiai mėlyna, veidas buvo pageltęs, o lūpos žydros žydros kaip dangus...

Mes iš karto išėjome iš to parko ir administracijos paprašiau, kad grąžintų visus mano pinigus, nes ta vieta yra nesaugi ir gelbėtojai neatlieka savo darbo taip, kaip jie tai turėtų daryti.

Administracijoje buvęs vaikinas paskambino ir pakvietė administratorę. Kol mes laukėme, atvažiavo medikai, bet įdomiausia, kad pastarųjų iškart neįleido ir jie visai neskubėjo. Aš rėkiau ir klausiau, kodėl jie yra nepraleidžiami, juk ten vaikas guli be sąmonės! O jie stovėjo eilėje su visais „Vichy“ parko lankytojais! Tada viena iš vadybininkių nuėjo, surado kažkokią kortelę, kad būtų atidaryti vartai, lyg jie negalėjo peršokti...

Kai galų gale atėjo pakviesta vadybininkė ar kas ji tokia buvo, ji manęs paklausė, kodėl aš noriu atgauti pinigus. Aš jos paklausiau: „O tai jūs nematėt, kad jūsų baseine vaiką įtraukė?“ Tai jūs nepatikėsit, ji dar ant manęs balsą pakėlė ir vos ne rėkti pradėjo: „Jo, mačiau!“ Tai kodėl, jeigu matei, nėjai jos gelbėti?!

Žodžiu, pinigus mums atidavė, mes išėjome į lauką ir laukėme, kol medikai išneš mergaitę, kad pamatytume, ar ji liko gyva. Bet vairuotojas išėjo ir vaiką pasiėmė pro galines duris, kad nesugadintų „Vichy“ įvaizdžio, jeigu vaiką leisgyvį išneštų pro priekį...“

Lrytas.lt primena, kad atgaivinta mergaitė iš karto buvo išvežta į Santariškių ligoninės Reanimacijos skyrių. Antradienį devynmetė perkelta iš Intensyviosios terapijos skyriaus į Vaikų traumatologijos skyrių. Vilniaus universiteto Vaikų ligoninė patvirtino, kad devynmetės būklė yra pagerėjusi ir stabili.

Kaip jau yra rašęs lrytas.lt, vandens parko atstovo spaudai Nerijaus Mikalajūno tvirtinimu, pirminė nelaimės versija – valytojų aplaidumas. N.Mikalajūnas nurodė, kad penktadienio naktį atrakcioną valė įmonės „Švaros biuras“ darbuotojai, kurie galėjo savo darbą atlikti aplaidžiai. Įvykį tiria policijos pareigūnai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.