Turisto įspūdžiai iš Lietuvos pasienio: 23 mašinas tikrino 7 valandas

Rugpjūčio 10-ąją vykau atostogų į Lietuvą per Medininkų pasienio postą. Į pasienį atvažiavau šeštadienį ryte, apie 11 valandą. Apsidžiaugiau pamatęs, kad prieš mane eilėje buvo tik 23 automobiliai. Pamaniau, kad po poros valandų jau tikrai būsiu Vilniuje. Tačiau į Lietuvą patekau tik vakare, pralaukęs beveik septynias su puse valandos.

Turistą nustebino eilės Medininkų pasienio poste.<br>D.Umbraso nuotr.
Turistą nustebino eilės Medininkų pasienio poste.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Turistas iš Rusijos

Aug 21, 2013, 6:43 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:58 PM

Baltarusiai patikrindavo po kelis lengvuosius automobilius, po to gerą valandą nieko nevykdavo. Per maždaug penkias valandas, kol stovėjau Baltarusijos pusėje, be eilės buvo praleista dar apie 20 automobilių. Netekę kantrybės paklausėme, kas čia darosi. Baltarusiai teisinosi negalintys praleisti daugiau automobilių, nes jų nepriima lietuviai. Tą patį pakartojo ir posto viršininkas.

Kirtus Baltarusijos sieną iš tiesų pamatėme automobilių grūstį Lietuvos pusėje. Lietuviai dezinfekuodavo visus automobilius, tačiau tai ilgai neužtrukdavo. Mane nustebino pasieniečių darbas. Surinkę pasus iš kelių automobilių jie dingdavo geram pusvalandžiui. Pro langą pažvelgus, kas vyksta patalpoje, kur sėdi pasieniečiai, atrodė, kad jie niekur neskuba, kalba, juokauja. Paklaustas, kodėl postas lėtai taip dirba, lietuvių pareigūnas tvirtino, kad jie patikrina tikrai daug automobilių, o jei man nepatinka, į Lietuvą galiu nevažiuoti. Tikrai keista, jei šalis taip priima turistus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas:

„Komentuoti konkretų atvejį jo neištyrus sunku. Šiaip pasieniečių patikros procedūra yra labai trumpa ir užtrunka tikrai neilgai. Mes patikriname tik važiuojančių asmenų tapatybę. Patikra gali užtrukti tik tokiu atveju, jei kyla įtarimas, kad automobilis gali būti vogtas arba žmogus ieškomas. Tuomet jie paprašomi pasitraukti iš eilės.

Ilgiau trunka muitinės procedūros. Kol jos nebaigtos, pasieniečiai negali praleisti automobilio, o kiti automobiliai turi laukti eilėje. Todėl kartais dėl to pasienio poste gali susidaryti automobilių grūstis. Pasienio postas yra filmuojamas, pasieniečiai žino, kad jų darbas yra stebimas, todėl jiems tikrai nėra sąlygų nedirbti, jei yra automobilių eilė“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.