Laukinis katinas savo gaudytoją ir šėrėją apdraskė iki kraujo

Yra toks „Pasakų“ kiemas. Ten gyvena giminės kačių. Dalis sterilizuoti, kastruoti, o kita dalis – ne. Daugybė valandų gaudymams, daugybė globos prašymų, o rezultatas labai nuspėjamas. „Pasakų“ kieme katės moka pastoti būdamos 5 mėnesių amžiaus. Tad net ir dirbdami šviesios greičiu, negalime sustabdyti mažylių atsiradimo. Taip gimė Bučkis ir Lincius.

Lincius - kone laukinis kačiukas.<br>Marina Kovera
Lincius - kone laukinis kačiukas.<br>Marina Kovera
Daugiau nuotraukų (1)

Marina Kovera

Aug 24, 2013, 12:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

Bučkis buvo sugautas pirmas ir jau sėkmingai padovanotas voliojasi šeimininkų pataluose. Lincių gaudėme ilgai ir nenuobodžiai. Ir bobulyčių gėles trypėm, ir vijoklius laužėm, ir per tvoras šokinėjom ir maratonus bėgom. Lincius – atsargus ir laukinis padauža.

Vargais negalais, žinoma, neapsieinant be kraujo praliejimo (Lincius iki plėštinių žaizdų „papuošė“ gaudytoją–šėrėją), mažasis žvėris buvo sučiuptas. Globėjos namuose šiuo metu yra 6 naujokai. Priėmė Lincių globėja labai trumpam – iki surasime išeitį. O kokia čia gali būti išeitis? Šimtai laukiančių laikinos globos. Visur ne tik kad nemažėja globotinių, bet priešingai – daugėja iki beprotystės ribų. (Per tris savaites organizacijoje „Rainiukas“ nepadovanotas nė vienas globotinis – tai yra tragedija!)

O dar Lincius gi ne šiaip koks geras mažas katinėlis, kuriam daryk ką panorėjęs! Ponaitis, kuris vos nuo žemės matomas, moka būti tikru plėšriu žvėrimi! Taigi, reikalingas kantrus, laukinuko nebijantis globėjas. Keliavome mes pas gydytoją apžiūrai, nes Liciukas nustojo valgyti...

Kokių ten cirkų mums rodė! Ir suvirintojo pirštinės nepadėjo. Sveikas, tik piktas ir tikriausiai stresuoja – toks buvo gydytojos verdiktas. Nieko čia labai baisaus. Globėja glosto mažylį, jau moka su juo susidraugauti. Išgąsdintas, gaudytas, tik tarp laukinių kačių gyvenęs pyplys tiesiog nemoka pasitikėti žmonėmis. Išmoks.

Dabar bėda yra vienintelė – iki rugsėjo 1-osios Lincių reikės iš globėjos paimti. Tai paskutinis terminas. Nė neabejojame, kad iki to laiko mažasis pikčiurna tikrai bus suvaldomas ir išmoks nekandžioti žmonių. Kad ir kiek juokautumėm, jam vis tiek reikia rasti globą ir galiausiai mylinčius šeimininkus.  

Labai visų prašome prisidėti prie Linciaus gelbėjimo. Jei tik galite Lincių priglausti, būtinai skambinkite, rašykite: 8 615 58898, 8 689 73782, info@rainiukas.lt. Mažyliui vos keli mėnesiai. Jis tikrai socializuosis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.