Esi jautrus? Tavęs laukia aktorės C.Zeta-Jones likimas

Pastaruoju metu viešai pasirodė informacija, kad byra Catherinos Zeta-Jones santuoka. Atlaikiusi amžiaus skirtumo priešininkų atakas, nugalėjusi ketvirtos stadijos gerklų vėžį, ji suklupo ties bipoliniu sindromu, dar kitaip vadinama maniakine depresija.

Daugiau nuotraukų (1)

Kamilė

Aug 28, 2013, 11:07 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:10 PM

Nesu didelė psichikos ligų specialistė, bet pasidomėjus šia liga, manyčiau, kad jos simptomus sau galėtų prisitaikyti dauguma kitaip mąstančių, nestandartiškai besielgiančių ar besirengiančių bei besiimančių staigių, originalių projektų, žmonių.

Taip pat visi jautrūs, be atlygio besirūpinantys kitais bei norintys padėti kone visam pasauliui, piliečiai.

Taip, taip, jau girdžiu psichiatro balsą – yra simptomai, pasikartojančios fazės, anamnezė, paveldimumas ir dar daugybė pliusiukų, kuriuos susideda gydytojas, prieš uždėdamas pacientui Antspaudą.

Antspaudą visam gyvenimui... Todėl pagarbiai, nesikišdama į gydytojų darbo specifiką, norėčiau, tarsi eilinė žmogysta, grįžti prie populiarios aktorės, kuri turi beveik viską – gražią šeimyną, nugalėtą vėžį, karjerą, finansus, žavesį...

Galima būtų tęsti ir tęsti, bet.. Nėra ramybės, nėra jėgų, nėra valios atsispirti priklausomybėms. Dingsta noras gyventi, matyti, mėgautis. Jautiesi tarsi išsikrovęs, bet nebeturi motyvacijos persikrauti. Tarsi pakimbi virš visko. Virš šeimos, karjeros, virš savęs.

Manau, kad tokią būklę yra patyręs ne vienas ir ne du... Gal vertėtų susimąstyti, gal tai TAS sindromas? Gal eilinė depresija? O gal šiaip nuovargis? Bet vėlgi palieku tai specialistams..

Beje, skyrybos irgi nėra išeitis, tai pakankamas smūgis visoms pusėms, ypač tiek iškentusiems kartu. Nors tai geresnė išeitis, nei savižudybė...

Laikas juk parodys. O kol kas kviečiu visus ir visas nelikti abejingiems sau ir šalia esantiems, ir pastebėjus, kad kažkas ne taip, nebijoti kreiptis pagalbos. Neturi būti gėda, turi būti ne per vėlu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.