Nusivylęs biržietis kaimynus kaltina persekiojimu, policiją – sąmokslu

Portalas lrytas.lt pirmadienį publikavo vaizdo įrašą, kuriame biržietis Dainius P. nufilmavo, kaip jis vidury nakties nebuvo įleistas į policijos komisariatą. Vyras norėjo pranešti apie išdaužtus tėvų namų ir automobilio langus. Jis sako, kad jį persekioja ir visaip terorizuoja kaimynai.

Daugiau nuotraukų (1)

Dainius P.

Aug 28, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:05 PM

Tą pačią naktį Biržų policija aiškinosi kraupų nusikaltimą - vidury miesto buvo pašautas ir mirtinai nukraujavo 17-metis.

Pareigūnai neskubėjo įsileisti prie komisariato durų stoviniuojančio Dainiaus P. Biržietis įsitikinęs, kad policija prieš jį susimokiusi, mėgina su juo susidoroti. Paskelbus šį vaizdo įrašą policija pradėjo tarnybinį patikrinimą ir kol kas įvykio nekomentuoja. Dainius P. išsamiai pasakoja savo versiją.

Dainius P. rašo:

„Sekmadienį apie 1 val. nakties snausdamas išgirdau stiprų trenksmą ir stiklų dūžį. Atsikėlęs (atsikėlė ir mano tėvai, jie galėtų paliudyti), atidariau duris į laiptinę – iš pradžių pagalvojau, kad langai buvo išdaužyti laiptinėje. Greit išbėgau į lauką apžiūrėti, kas atsitiko, ir pamačiau kieme prie laiptinės durų išdaužytus tėvuko automobilio stiklus.

Kieme nieko nebebuvo, sugrįžau į namus. Iš savo kambario išėjo motina. Ji pasakė, kad jos kambario lango stiklas išdaužtas nuėjau apžiūrėti ir pamačiau didžiulį akmenį įstrigusį tarp stiklo paketo.

Nedelsiant paskambinau 112 ir išsikviečiau policiją. Man iki Biržų policijos komisariato pėsčiomis – pusė minutės – namai visai šalia. Paskambinus ir pranešus apie įvykį man pasakė laukti, kai galės, pareigūnai atvažiuos, nors važiuoti nuo Biržų policijos komisariato čia niekur nereikia, nes, kaip minėjau, namai stovi šalia vienas kito.

Pamaniau, kad bus greičiau man pačiam nueiti ir pasikviesti policininkus, kad kuo greičiau atvyktų.

Nuėjau į Biržų policijos komisariatą (be vaizdo kameros ten eiti nerekomeduoju, nors ir su ja pavojinga, nes gali jėga atimti ir sulaužyti). Vaizdo medžiagoje laikas užfiksuotas.

Negalėdamas pareigūnui paaiškinti, kas įvyko – jis tiesiog neatidarė Biržų policijos komisariato durų ir nesirodė, aš vėl paskambinau 112 telefonu ir paaiškinau, kad man reikalingi policijos pareigūnai. Po kurio laiko pareigūnas priėjo prie durų ir pasakė, kad Biržų policijos pareigūnai jau nuvyko pas mus į butą.

Atvykęs pas mus į butą Biržų policininkas Arūnas Noreika protokolus, pareiškimus ir parodymus paėmė tik iš mano tėvų, iš manęs jų imti atsisakė. Pareiškė, kad gali duoti šaukimą nuvykti į Biržų policijos komisariatą, pradėjo aiškinti, kad jis yra šališkas.

Su juo esame anksčiau turėję konfliktą.

Turiu pridurti, kad tą naktį dirbęs Biržų policininkas yra man išmušęs du dantis. Tai įvyko šiemet kovo 1 d., kai aš nuėjau į Biržų policijos komisariatą surašyti pareiškimo dėl netinkamo kaimynų elgesio. Jie nuolat mus terorizuoja. Kaimynui yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dėl Biržų policijos pareigūno Roberto Savicko man išmuštų dantų nelabai galiu komentuoti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Dėl išdaužytų automobilio ir buto stiklų įtariu tuos pačius kaimynus. Tai jų arba jų draugų darbas, nes aš jokių priešų, kurie man galėtų kenkti, neturiu ir niekada neturėjau. O tie kaimynai yra grasinę ne kartą – užmušti, nušauti. Šeimos tėvas buvo mane užsipuolęs prie laiptinės durų, kai jį filmavau.

Kaimynas į mūsų namą atsikraustė gyventi prieš maždaug 9 metus. Jų vaikai pradėjo skambinėti į duris, žaisdami su durų skambučiu. Nuėjus pas juos ir jiems pasakiau, kad jūsų vaikai skambinėja į duris ir nubėga. Atsakymas būdavo tik vienas: „Da pašol tu na...“.

Paskui prasidėjo grasinimai: tu čia nebegyvensi, grasino ir užmušti. Kartą kieme pamatęs mane su kamera, užsipuolė mane ir ėmė daužyti.

Yra labai daug smulkių įvykių, kai kaimyno sūnus, eidamas laiptinėje su tėvu specialiai pečiu užkliūna už manęs, žiūri, kaip aš reaguosiu. Tada bėga į Biržų policiją, nes ten turi savo gerus pažįstamus ir parašo pareiškimą, kad aš vaikui trenkiau į petį.

Buvo toks atvejis, kai Biržų policijos pareigūnė man sufabrikavo bylą, kad aš trenkiau kaimyno sūnui į petį, nors buvo man trenkta ir reikėjo man Biržų teisme aiškintis. Aš tiesą įrodžiau.

O Biržų policijos pareigūnai ir Biržų prokuratūra nesiima jokių veiksmų, kad sutvarkytų mano kaimyną. Jie bando su manimi visaip kaip susidoroti.“

Biržų policijos komentaras

Biržų rajono policijos komisariato organizacinės grupės vyresnioji specialistė Zita Žalinkevičienė į šį skaitytojo laišką atsakė dalykiškai:

„Rugpjūčio 26 dieną, policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pavedė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Rimantui Bobinui atlikti tarnybinį patikrinimą dėl vaizdo medžiagos „Policijos darbu pasipiktinęs biržietis: taip užsirakinęs komisariate „dirba“ budintis pareigūnas“. Pabaigus tarnybinį patikrinimą, informacija bus paviešinta.

Pagal straipsnio autoriaus tėvo J. P., gimusio 1936 m., pareiškimą, kad rugpjūčio 25 d. 1 val. 15 min. pastebėjo, jog išdaužtas buto plastikinio lango stiklas ir sugadintas lango rėmas bei išdaužti jam priklausančio automobilio „Audi 80 Avant“ priekinis ir galinis stiklai, Biržų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnio (viešosios tvarkos pažeidimas) 1 dalimi. Vyksta tyrimas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.