Iš Amerikos grįžęs stovyklos vadovas vaikams: „Liksit jūs toj šūdinoj Lietuvoj“

Trečiadienį mano dukra išvažiavo į moksleivių suvažiavimą „Mok'swimas“. Stovykla turėjo tęstis iki penktadienio. Vaikai susirinko Mingės kaime, Šilutės rajone, po pietų išplaukė į Nidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Stovyklautojos motina

2013-08-29 12:12, atnaujinta 2018-03-01 16:31

Ten jiems išdalino maisto kuponėlius. Vaikai ieškojo Nidoje, kur pigiausia pavalgyti. Su talonėliais gavo sulčių, kažką valgė, bet paskui dar parduotuvėje maisto prisipirko.

Man apie 22 val. paskambino, kad galiu vaikus parsivežti. Kažkas buvo ne iki galo sutarta dėl nakvynės. Iš pradžių žadėjo, kad bus nameliai, paskutinę dieną pasakė atsivežti palapines ir čiužinius.

Bet vaikų nepriėmė net į aptvertą teritoriją šalia stovyklavietės. Jie nuėjo į kitą pusę kelio ir nenušienautoje pievoje pasistatė palapines.

Parsivežiau dukrą namo. Kiek girdėjau, dabar stovykloje likusiems vaikams užsakė autobusą ir išveš juos į namus, į Kauną, dauguma jų – kauniečiai.

Paklausiau organizatorių, kaip čia taip su nakvyne išėjo. „Aš buvau Amerikoje, - sakė moksleivių suvažiavimo organizatorius Ignas Brazauskas. - Lietuvos 17-mečiai prilygsta Amerikos 13-mečiams – kaip vaikai.“

Ėmiau ginti vaikus, o jis šiaušėsi ir pylė purvą ant Lietuvos: „Ką čia ta Lietuva, Šilutės kraštas, mūsų nepriėmė, išvarė.“ Matyt, turėjo mintyje, kad negavo namelių.

Vėliau karščiuodamasis jis vaikams leptelėjo kažką panašaus: „Liksit jūs toj šūdinoj Lietuvoj gyventi.“

Dukra pasakojo, kad vaikai jo planšetiniame kompiuteryje rado pornografinės medžiagos. Mano dukra nežiūrėjo, bet matė, kaip žiūrėjo kiti.

Mano dukra nepilnametė. Apie viską pranešiau Vaikų teisių apsaugos tarnybai. Tikiuosi, jie šiuo metu tikrina stovyklą.

***

„Bendraukime“ pamėgino susisiekti su moksleivių suvažiavimo „Mok'swimas“ organizatoriumi Ignu Brazausku, tačiau jo telefonas ketvirtadienio ryte buvo išjungtas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.