Nuotakos ašaros ir nemigos savaitės – dėl principingo restorano

Sugalvojau jums parašyti laišką, norėdama pasidalinti savo karčia patirtimi. Neseniai atšokau savo vestuves, dabar esu labai laiminga, nes viskas pavyko puikiai, nors galėjo taip ir nebūti.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Budėnė

Aug 30, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:01 PM

Prieš pusę metų vestuvių šventinei vakarienei vietą pasirinkome restoraną „Europa Classic“, įsikūrusį Vilniuje, Konstitucijos pr. 14, viešbutyje „Best Western“. Apsilankę šiame restorane išsirinkome salę, kuri mums labai patiko: su žiemos sodu, uždaru kiemeliu, erdvia pokylių sale, kurioje - fortepijonas.

Iškart sumokėjome 500 Lt užstatą, kad tikrai tikrai rezervuojame šią vietą mūsų šventei, nes ji tiko pagal mūsų vestuvių viziją. Pradėjome derinti su restorano vadove visus organizacinius reikalus. Sekėsi pakankamai sunkiai, nes mums atrodė, kad vadovė nelabai suinteresuota mumis – klientais.

Vengdavo atsiliepti į skambučius, pavykdavo tik įkyriai skambinant, ji prašydavo rašyti jai laiškus, tačiau į juos atrašydavo tik po kelių savaičių ir tai prieš tai paskambinus ir paprašius pasitikrinti paštą. Sudalyvavome degustacijoje, išsirinkome pagrindinius patiekalus, tortą ir galutinai sudėliojome visą meniu – tiek maisto, tiek gėrimų.

Elektroniniu paštu buvo užtvirtintas mūsų pasirinkimas su galutine kaina. Taip pat tame pačiame valgiaraščio sudarymo lape atsispindėjo ir mūsų pasirinkta salė. Į restoraną buvo kelis kartus atvykusi mūsų vestuvių planuotoja, kuri apsižiūrėjusi vietą, pradėjo pirkti reikiamus dekoro papuošimus.

Kadangi restoranas turėjo fortepijoną, pasamdėme pianistę, kuri ruošėsi groti mūsų išsirinktus kūrinius. Viskas atrodė idealu. Tačiau...

Likus 3 savaitėms iki vestuvių ir po ilgų skambinimų ir prašymų direktorei, kada mes galime atvykti ir restoranui sumokėti likusią pinigų dalį bei pasirašyti sutartį, sužinome naujieną. Tą dieną turi vykti kitas renginys – europinis renginys ir jis turi vykti būtent mūsų rezervuotoje salėje.

Vadovė pareiškė, jog atsiprašo ir perkelia mus į kitą salę, net neleido rinktis, o konstatavo faktą, kad mūsų vestuvės vyks kitoje salėje – konferencijų salėje, kuri net neprilygsta mūsų rezervuotai salei. Be uždaro kiemelio, kuriame buvo sugalvotos idėjos, kas vyks, be fortepijono, kurio pasirodo ir net negalima perstumti į kitą salę, be atskirų erdvių, o viskas vienoje vietoje, mūsų užkandžių stalas stovėtų prie WC, muzikantai būtų pastatyti tarp rūbinės ir WC, nėra vietos šokiams, tik mažas plotelis tarp staliukų, išėjimas tiesiai į gatvę, kur pakankamai aktyvus eismas, salė be langų... Abi salės net nesulyginamos.

Pasiūlė mums nuolaidų maistui ir gėrimams, tačiau vestuvės toks įvykis, kad man asmeniškai nebuvo svarbu, ar sutaupyti 30 proc., bet neturėti gražios šventės.

Po šios naujienos turėjome daug streso, nemigo naktų, nes supratome, kad labai nenorime daryti savo vestuvių toje konferencijų salėje. Intensyviai pradėjome ieškoti kitos vietos. Po ilgų ieškojimų (juk vasara – vestuvių metas) radome kitą restoraną.

Buvo užduotis viską perkelti, visas idėjas, planuotoja iš naujo turėjo viską pergalvoti, nes ne viskas, kas buvo supirkta tiko naujoje vietoje, iš naujo derinti meniu ir kitus organizacinius reikalus. Finansinės išlaidos išaugo.

Turėjome labai sunkias paskutines tris savaites, ašarų, nervų ir pan. Tačiau viskas pavyko.

Tad būsimiems jauniesiems norėčiau palinkėti, kad jei sugalvotumėte rinktis „Europa Classic“ restoraną, visada yra rizika, kad jie ir su jumis pasielgs panašiai. Po visko pasidomėjome, kad ne mums pirmiems toks įvykis su jais. Galbūt reikėjo tą išsiaiškinti iki juos pasirenkant.

Restorano „Europa Classic“ komentaras

Ačiū už išsakytą nuomonę.

Labai džiaugiamės, kad jūsų suplanuota šventė įvyko ir kad viskas pavyko, kaip norėjote, ir dabar esate ir jaučiatės laiminga.

Šventės derinimas tikrai buvo pradėtas anksti, suderintas laikas, valgiaraštis. Deja, renginio sutartis nebuvo pasirašyta. Nuoširdžiai apgailestaujame, kad, sumažėjus šventės dalyvių skaičiui nuo 50 iki 35 asmenų, pasiūlyta salė pobūviui neatitiko jūsų lūkesčių ir teko skubos tvarka ieškoti kitos vietos.

190 kv. metrų salė su langais ir parketo zona šokiams bei scenai prie apvalių stalų talpina net iki 90 asmenų, o esant mažesniam asmenų skaičiui, lieka daug laisvos vietos, šokiams ir suplanuotoms šventės veikloms.

Dar kartą norime pasidžiaugti, kad šventė vis tik buvo puiki ir tokia, kokios norėjote.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?