Lietuvi, nesidžiauk: tuoj prasidės šildymo sezonas

Jau senai visi žino,kad Lietuva yra stebuklų šalis, kad čia auga palmės ir bananai. Seniai visi juokiasi iš tų, kurie sako, kad neva Lietuvoje viskas blogai, kad teisėsauga ir medikai korumpuoti, kad valdžioje tik vagys. Šį straipsnį paskatino parašyti artėjanti žiema.

Esame stiprūs ir turtingi, nes sugebame šildymui atiduoti net 80 proc. savo pajamų.<br>V.Balkūno nuotr.
Esame stiprūs ir turtingi, nes sugebame šildymui atiduoti net 80 proc. savo pajamų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Draugas

Sep 12, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:54 AM

Nors esu meniškos sielos žmogus, šį kartą Mūza aplankė ne dėl rudens grožio ar žiemos nostalgijos. Visa tai vyksta dėl laivės jausmo. Juk mes gyvename Lietuvoje, kur turime didžiausią laisvę rinkti, didžiausią demokratiją, kokia tik gali egzistuoti.

Nevyniosiu skrituliukų į delną ir pradėsiu apie tai, kas ir privertė spaudyti kompiuterio mygtukus ir tuo pranešti visiems laisviems Lietuvos žmonėms, kad netrukus prasidės šildymo sezonas, kai mes visi lyg vienas kumštis pasijusime lygūs ir laisvi. Na, gal apie lygybę aš čia ir persūdžiau, bet laisvės pojūtį mes tikrai vėl pajusime.

Esame stiprūs ir turtingi, nes sugebame šildymui atiduoti net 80 proc. savo pajamų. Fantastika! Kur daugiau rasime tokių turtuolių, kurie gavę tokias sąskaitas tylėtų it gruzdą prariję. Esame tokie turtingi, kad net samdome kažką, kas mums tą šildymą tiektų, samdome kažką, kas paskaičiuotų, kiek esame skolingi šildymo bendrovei, samdome tarną, kuris mums atneštų sąskaitą.

Tai ko mes norime? Gal mes esame turtingiausi žmonės planetoje?! Mes sugebame samdyti tarnus, kurie rūpinasi mūsų būsto šiluma ir sąskaitomis. Negaliu atsidžiaugti, juk mes ponai! Ne tokie ubagai kaip norvegai, kurie teišgali pasamdyti namų tvarkytoją iš kokios varganos šalies.

Norvegai niekada sau negalėtų leisti samdyti kažką, kas rūpinsis jų būsto šiluma - jie varguoliai tokie, kad patys vargsta ir nusprendžia, kaip šildysis.

O mes, karaliai, kurie tą galime. Širdis mano iš džiaugsmo pulsuoja, kai pagalvoju, kokie mes esame laimingi, kad turime Laisvę, kokios niekas niekada neturėjo ir įsivaizduoti negalėjo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.