Kaip aš du kartus beviltiškai bandžiau iškviesti BPC pagalbą

Žiaurus panevėžietės nužudymas po to, kai ši skambindama BPC negalėjo prisikviesti pagalbos, verčia mane dalintis savo patirtimi. Per kelias dienas teko 2 kartus kviesti (tiksliau sakant, bandyti išsikvieti) į pagalbą Lietuvos angelus sargus, bet abu kartus nesėkmingai.

Paskambinus BPC telefonu 112 kartais tenka įsivelti į beprasmį pokalbį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Paskambinus BPC telefonu 112 kartais tenka įsivelti į beprasmį pokalbį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

B.V.

Sep 22, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:43 PM

Situacija Nr. 1: penktadienis, 4 val. 30 min. ryto – aš taksi vykstu į oro uostą ir pravažiuodamas matau, kaip grupė girtų ir pramogų ištroškusių jaunuolių lipa į Karininkų ramovės pastatą lietvamzdžiu ir bando nuplėšti vėliavą. Nieko nelaukdamas renku 112, prasideda eiliniai pusvalandį trunkantys aiškinimaisi. Kiek jaunuolių, kaip apsirengę, kokio amžiaus, kaip juos identifikuoti, kur ta Pamėnkalnio gatvė ir kur ta Karininkų ramovė...

Visi bandymai paaiškinti, kad aš tai mačiau pravažiuodamas ir kad negaliu suteikti platesnės informacijos – bevaisiai. Logiškai mąstant, tie kurie nešis nuplėštą Lietuvos vėliavą rankoje Pamėnkalnio gatve, tai tie ir bus kaltininkai – neįtikino. Pravažiavus Geležinkelio tiltą prie stoties pagaliau teikiasi sujungti su policija, kur VISKĄ tenka aiškinti IŠ NAUJO.

Situacija Nr. 2: šiandien važiuodamas iš Lazdijų Vilniaus link, pastebiu pro mane žaibišku greičiu pralekiančią „Citroen“. Tiek ir tepamatau. Prieš Paluknį remontuojamas tiltas, ties juo pasiveju minėtą mašiną, kuri jau sugebėjo įsivelti į konfliktą su kitomis mašinomis. Pervažiavus tiltą, „Citroen“ markės automobilis bando taranuoti ir nustumti 2 mašinas nuo kelio, padidinęs greitį numauna Vilniaus link.

Iš „Citroen“ vienas pusiau išlindęs keleivis kažką grasina kitiems, apmėto daiktais kitas mašinas. Renku 112. Kviečia bent 3 minutes, niekas nekelia, renku dar kartą ir dar...

Mintyse sukasi mintis, kad jeigu reiktų gelbėt žmogaus gyvybę, pražilčiau belaukdamas... Spėju privažiuoti Pirčiupius, kadangi aš ne Semyras, o dar tempiu priekabą, gaudynių negaliu, nenoriu ir neprivalau žaist. Kažkas PAGALIAU pakelia ragelį. Aiškinu situaciją, kad Vilniaus link nuo Valkininkų dideliu greičiu skrieja „Citroen C5“, pilkas universalas, tikėtina, ekipažas girtas ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams. Prasideda tokie klausimai, kaip: „kokie yra valstybiniai numeriai, Pirčiupiai Varėnos ar Šalčininkų rajone, prie ko čia tie Valkininkai, jeigu jūs Pirčiupiuose, kokie vairuotojo požymiai“ ir t.t... Supratęs, KAIP TAI BEVILTIŠKA, padedu ragelį...

Jeigu yra kažkokių pasiūlymų skiltis ir bendradarbiaujat su BPC, gal būtų galima įdiegti vieną naujovę? Tik paskambinus 112 pasirinkti: Jeigu norite nereikalingai gaišti laiką ir aiškintis su niekuo nenutuokiančiais, situacijoje nesigaudančiais ir nenorinčiais susigaudyti biurokratais, spauskite 1. Jeigu norite bendrauti tiesiogiai su tais, su kuriais šiaip ar taip vėliau bendrausit ir VIS TIEK VISKĄ iš naujo pasakosit, spauskite 2.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.