Po kraupaus moksleivės nužudymo Kauno politikas pratrūko

„Štai koks Kauno savivaldybės narys tolerantiškas“ – ironizavo lrytas.lt skaitytojas Marius, pasidalijęs įrašus nuo Stanislovo Buškevičiaus sienos socialiniame tinkle „Facebook“. Papiktintas kraupaus nusikaltimo Panevėžio rajone politikas ragino „šturmuoti Panevėžio areštinę, išsitempti tuos du išsigimėlius ir viešai suspardyti, o po to nužudyti užmėtant akmenimis“.

S.Buškevičius pratrūko.
S.Buškevičius pratrūko.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2013, 12:23 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:53 PM

S.Buškevičiaus puslapio sienoje atsirado tokių, kuriems patiko toks su įstatymais prasilenkiantis raginimas.

Kita vertus, socialiniuose tinkluose šeštadienį iš tiesų verda ugningos diskusijos apie tai, kodėl įvyko ši nelaimė – buvo pagrobta, išžaginta ir automobilyje sudeginta mergina, kuri bent trimis skambučiais į Bendrąjį pagalbos centrą šaukėsi pagalbos.

Vieni keiki policiją, kiti Bendrąjį pagalbos centrą, treti – mobiliojo ryšio operatorius, kurie nepakluso raginimui užtikrinti, kad BPC skambinančioji vietą galėtų užtikrinti, net jei telefone nėra SIM kortelės. Šiuo metu tokią paslaugą teikia tik „TELE2“.

„Po žiauraus merginos nužudymo Panavėžio rajone prisiminiau temą nagrinėtą studijų metu – telekomunikacijų bendrovių įrangos atnaujinimas, ją pritaikant teikti duomenis apie telefono buvimo vietą Bendrajam pagalbos centrui. Tuomet visi Lietuvoje veikę operatoriai atsisakė tai daryti už savo lėšas, bet po Europos institucijų grasinimų baudomis Lietuvai, „TELE2“ sutiko savo lėšomis įsirengti tinkamą įrangą“, – „Bendraukime“ rašė Arūnu prisistatęs vyras. – „Reikėtų atkreipti dėmesį į kitų operatorių abejingumą gyvybėms.“

Kiti nusikaltimo Panevėžio rajone skaitytojai siūlė Lietuvoje grąžinti mirties bausmę.

O kaip jūs reaguojate į šią nelaimę? Kokias spragas ir kur matote? Ką siūlote? Pasidalinkite savo nuomone.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.