Keliautoją glumina Vilniaus oro uoste vagiliaujantys vaikai

***

Vilniaus oro uostas pripažįsta sulaukiantis nepageidaujamų svečių iš taboro.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uostas pripažįsta sulaukiantis nepageidaujamų svečių iš taboro.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys iš Palangos

Sep 30, 2013, 4:00 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:52 PM

Neseniai mane suglumino Vilniaus oro uoste nutikęs įvykis, kai vieną tamsią ir vėlyvą naktį aš parskridau iš užsienio. Tuo metu jau buvo gerokai po vidurnakčio, ir teko man ten luktelėti porą valandėlių savojo užsakyto transporto, kuris lyg tyčia tą naktį vėlavo.

Vaizdas atvykimo terminale mane suglumino, nes po patį terminalą šlaistėsi nemenkas būrelis romų tautybės vaikų, kurių vyriausiajam buvo gal apie 14 metų, ir jie vis taikėsi ką nors nugvelbti, įskaitant ir mano rankinę kartu su nešiojamu kompiuteriu bei kitais svarbiais dalykais.

Man tik sureagavus jie spruko iš terminalo akimirksniu, taigi aš niekaip nesumoju, kodėl niekam nė motais būrelis mažųjų padaužų, po vidurnakčio besiplaikstančių po tarptautinį oro uostą?

Po nesėkmingų bandymų nušvilpti mano rankinę persimečiau keliais žodeliais su verslininkais, kurie tą naktį kraustėsi iš oro uosto ir vežėsi baldus. Taigi ponai verslininkai man pakuždėjo, kad romų tautybės vaikai, kurie vis atkeliauja į oro uostą iš garsiojo Vilniaus taboro, yra kasdienybė, kaip ir jų nuolatiniai plėšikavimai.

Tad man įdomu, kokių priemonių imasi Vilniaus oro uosto vadovas Gediminas Almantas, kuris dar neseniai gyrėsi kaip jis yra įsimylėjęs Lietuvą?

Spėju, kad jis lietuvius myli kaip ir Lietuvą ta pačia nelaiminga meile, nes, anot tų pačių verslininkų, tai užsienio delegacijos atvyksta ir išvyksta su policijos palyda, o paprastų mirtingųjų saugumas oro uoste yra pačių jų reikalas...

Spėju, kad šių pseudotiesų dabartinio Vilniaus oro uosto vadovo emigracijoje Danijoje tikrai nemokė.

***

Greta Babarskaitė, Vilniaus oro uosto komunikacijos koordinatorė:

„Su taboro gyventojų užsukimu į oro uosto viešąsias erdves susiduriame, ir gana dažnai. Tačiau būtent tam, kad tokie kaimynai oro uoste lankytųsi kuo rečiau, atvykimo ir išvykimo terminaluose kiaurą parą budi oro uosto saugos darbuotojai ir miesto policijos pareigūnai.

Būna atvejų, kuomet jiems tenka išprašyti iš oro uosto erdvių įtartinai čia besielgiančius taboro gyventojus. Tačiau tokių incidentų, kuomet būtų apvogti keleiviai, dar nesame užfiksavę.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.