Homoseksualus vaikinas ryžosi viešai išpažinčiai: „Pavargau meluoti“

Pavargęs slėpti savo tikrąjį „aš“ jaunas vaikinas ryžosi viešai išpažinčiai – socialiniame tinkle „YouTube“ jis išplatino viešą pasakojimą, kuriame atskleidė savo homoseksualumą. Kaip suprato esąs kitoks? Kam pirmam ryžosi tai pripažinti? Kokia forma apie tai nusprendė papasakoti savo tėvams? Apie visa tai savo vaizdo dienoraštyje kalba Marius Gorochovskis.

Marius ryžosi viešai išpažinčiai.<br>Stop kadras
Marius ryžosi viešai išpažinčiai.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 11:21 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:27 AM

„Dar vaikystėje buvau kitoks, tačiau mano kitoniškumas buvo daugelyje sferų, todėl negalėjau suprasti, kad gyvensiu tokį gyvenimą, kokį dabar gyvenu. Planavau šeimą ir laimingą gyvenimą“, - savo pasakojimą pradėjo Marius.

Paauglio santykiai su merginomis buvo labai geri, tačiau visos draugystės buvo platoniškos.

Maždaug 14-15 metų jis pradėjo galvoti apie savo seksualumą. Tuomet jis ir suprato esantis homoseksualus.

„Iš pradžių sau to pripažinti negalėjau. Tačiau ilgai ir nesikankinau, priėmiau save tokį, koks esu“, - atskleidė Marius.

Pirmiausia apie savo lytinę orientaciją vaikinas pasakė draugei, kuri jau kažką buvo įtarusi, mat buvo radusi jo kompiuteryje kitų vyrų nuotraukų.

Vėliau apie savo homoseksualumą Marius pasisakė sesei. Ir ji, pasirodo, tai jau žinojo, viską įtarė, tik laukė, kol brolis pats pasisakys. „Kaip akmuo nuo širdies nuriedėjo“, - pokalbį su seserimi prisimena vaikinas.

Marius savo paslapties iš pradžių nemanė sakyti tėvams. Jis svarstė tiesiog išvykti iš gimtojo Kauno ir gyventi savo gyvenimą jiems nieko nežinant kitame mieste.

„Tačiau viskas klostėsi kiek kitaip. Išvykau visam savaitgaliui į Vilnių pas savo pirmąją meilę ir namo į Kauną grįžau su „nasosu“ ant kaklo“, - pasakojo Marius. Tuo metu jam buvo 18 metų.

Mama iš karto ėmė klausinėti apie keistą dėmę ant kaklo Ji nepatikėjo Mariaus tvirtinimu, kad tai – nubrozdinimas, iš karto pamatė sumišimą sūnaus veide.

Galiausiai mama paklausė Mariaus, ar jis nenorintis jai ko nors pasakyti. Tąkart Marius dar nebuvo pasiruošęs kalbėti.

Ir tik kai Mariui buvo 19 metų ir jis turėjo vaikiną iš Vilniaus, ryžosi jį supažindinti su tėvais. Šį Marius tėvams pristatė kaip „draugą iš interneto“. Tėvai džiaugėsi ir netgi leido jam likti nakvoti savo namuose.

Pasibaigus vasarai Marius išvyko studijuoti į Vilnių. Kaip pats sako, jis ir toliau galėjo gyventi tylų gyvenimą, tačiau labiausiai pavargo meluoti. „Kiekvieną kartą kur nors eidamas turėdavau sukurti istoriją – kur einu, su kuo bendrauju“, - prisiminė Marius.

Tad vaikinas nusprendė savo tėvams parašyti laišką ir jame viską apie save iškloti. Tai padarė Naujųjų metų išvakarėse. Šalia laiško jis tėvams paliko ir knygą „Homoseksualumo prigimties istorija“. „Mat mano tėvai, kaip ir dauguma Lietuvoje, apie homoseksualumą mažai ką girdėję. Jiems, žinojau, kilo daug klausimų, kaip ir man kažkada“, - prisiminė Marius

Kaip tėvai reagavo į šį Mariaus atsiskleidimą? Ką jie pasakė ir kaip bendravo su savo sūnumi? Apie visa tai Marius žada papasakoti naujame savo videodienoraščio įraše.

Tai jau antra tokia vieša išpažintis socialiniuose tinkluose. Anksčiau socialiniame tinkle apie sudėtingą homoseksualų gyvenimą prabilo klaipėdietis Edgaras Rušinskas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.