Emigranto atsakas D.Cameronui: „Bent padėkotumėt lietuviams“

Prisiminkime senus istorinius laikus, kaip lietuviai emigravo ne tik į Ameriką, Kanadą ir kitas šalis, bet ir į Angliją, statė ne tik šios šalies ekonomiką, bet ir dirbo. Tačiau pirmadienį Didžiosios Britanijos premjeras pareiškė, kad reikia lietuvius vyti iš Didžiosios Britanijos. O ar gerbiamasis „salos ministras“ pamąsto, kad jei išvytų lietuvius iš Didžiosios Britanijos, ekonomika kristų per pusę. Darbo vietų atsirastų daug, o dirbti niekas neitų už varganą minimumą ir tokius sunkius darbus, kur net kiekvienas britas nesupranta, kaip taip įmanoma.

Mes, lietuviai, palikom savo šalį ir gelbėjom Didžiąją Britaniją, nors, „ačiū“ pasakykite mums.<br>V.Balkūno nuotr.
Mes, lietuviai, palikom savo šalį ir gelbėjom Didžiąją Britaniją, nors, „ačiū“ pasakykite mums.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dylanas

2013-10-29 09:33, atnaujinta 2018-02-20 18:37

Pirmiausia pasižiūrėkite dėl pašalpų, kas daugiausia gauna, tai juk akivaizdžiai matosi, kad tai – Didžiosios Britanijos piliečiai, juodaodžiai, musulmonai. Jie neis ir tikrai nedirbs juodų ir sunkių darbų. Pamenu, straipsnį, kaip musulmonas teigė, jog įgijo teisės išsilavinimą prestižiniame Didžiosios Britanijos universitete ir nedirba teigdamas: kam dirbti, juk turiu vaikų ir mums pašalpų užtenka. Gerai pamenu, kaip jis pasakė, kad Anglija finansuoja su savo pašalpomis teroristinius išpuolius ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir Europoje.

Tad klausimas premjerui Davidui Cameronui, kiek teroristinių aktų įvykdė Didžiojoje Britanijoje lietuviai? Aš nepamenu nė vieno, o kiek įvykdė musulmonai arba kiti? Man net pirštų neužtenka suskaičiuoti.

Aš suprantu, kad Lietuvos studentai yra protingesni nei britų, todėl ir norima vyti iš universitetų ar aukštųjų mokyklų juos, bet prisiminkite, premjere, kad mokslo pažanga ir sunkus darbas – tai valstybės ateitis. O jūs ant lietuvių skalijat kaip bedantis kaimo šuo. Jei Didžioji Britanija taip ir toliau „mandravos“, ateityje tik liks bankrutavusi sala, nes jūs negerbiat imigrantų, kurie jus ištraukė iš krizės savo sveikata ir sunkiu darbu. Mes, lietuviai, palikom savo šalį ir gelbėjom Didžiąją Britaniją, nors, „ačiū“ pasakykite mums.

Taigi ne kartą per BBC diskutavo didieji verslo atstovai, kad lietuviai – geriausi darbininkai Europoje, nes jie darbštūs ir žino ką daro. Jei jūs taip pateikiate, premjere, savo nuomonę, tai nemanau, kad verslas, kuris moka mokesčius, liks patenkintas. Taip pat pabrėžiu, kad lietuviai ir sukūrė savo kompanijas Anglijoje.

Taigi Europoje yra labai daug šalių, kur lietuvius priimtų gyventi ir dirbti, kurti ateitį ne tik savo, bet ir tos šalies ateitį. Tai – Skandinavijos šalys. Jei Didžiosios Britanijos lietuviai pradės emigruoti į Skandinavijos šalis, nemanau, kad Didžioji Britanija praturtės, nes nebus baltųjų tarnų, kurie aria kaip už 10.

Nepamirškite, premjere, kad jūs esate rasistas ir jums bei jūsų Didžiajai Britanijai nėra vietos Europos Sąjungoje, nes taip niekas nekalba apie žmones, kurie dirba ir moka mokesčius, kelia ekonomiką ir kuria ateitį britams bei kitiems išlaikytiniams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste