Tragiškos istorijos heroję pribloškė komentatorių požiūris

Neseniai teko bendrauti su grupele smagiai nusiteikusių maždaug aštuoniolikos metų jaunuolių. Tarstelėjau, kad dabar jie yra nuostabiausio amžiaus, kai į širdį beldžiasi pirmosios meilės, pirmos rimtos draugystės. O jie man – „Meilės nėra!“. Klausiu: „Kaip nėra?“. Jie atkerta: „Kur ta meilė yra? Parodykit!“

Perskaičiusi komentarus po savo istorija supratau, kokios liūdnos vaikystės slepiasi po įžeidimais, skepticizmu, nepasitikėjimu, įtarinėjimu, sąmokslo teorijomis.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Perskaičiusi komentarus po savo istorija supratau, kokios liūdnos vaikystės slepiasi po įžeidimais, skepticizmu, nepasitikėjimu, įtarinėjimu, sąmokslo teorijomis.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dina

Nov 12, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:26 AM

Sutrikau, nežinojau, ką atsakyti. Tik su jais išsiskyrusi, supratau, kur yra meilė. Pirmiausia meilė yra Šeimoje. Ten jie turėjo atrasti meilę, ten ją turėjo parodyti.

Po šio pokalbio kitaip pažvelgiau į komentarus po savo istorija „Mokytojo ir mokinės meilę amžiams nutildė mirtina liga“. Supratau, kokios liūdnos vaikystės slepiasi po įžeidimais, skepticizmu, nepasitikėjimu, įtarinėjimu, sąmokslo teorijomis, neva istorijas rašo vienas žmogus. Kiek jie netekę! Savo komentarais šaukia lyg tie jaunuoliai: „PARODYKIT, kas rašo, įrodykit, kad neišgalvota, kur meilė yra, kad apie ją rašo? PARODYKIT!“.

Būtent jums iškeliu vieną komentarą, kurio autorė Loreta suprato, kodėl pasidalinau savo istorija: „/../ tegul ši istorija tikra, tegul išgalvota, bet esmė yra ta, kad apie jausmus kalbėti reikia/.../ Mylėkim žmones, kol jie dar šalia, kol galime jiems suteikti džiaugsmą ir prasmę, o ne tada, kai nebėra kam viso to pasakyti...“.

Kai stebitės, kodėl toks ankstyvas jaunuolių lytinis gyvenimas, kai smerkiate mergaites, vilkinčias trumpus sijonėlius ir vos bambą dengiančias striukytes, pagalvokite, ar tai ne todėl, kad ši istorija jums tik „kvailos vištelės pezesiai, menstruacijų sapalionės“? Kai jaunuoliai iš tėvų girdi, kad meilės nėra, kad tai, ką rodo romantiniuose filmuose, – ne meilė, kaip jiems žinoti, kas ji yra? Tuomet jie pasirenka tai, ką gali pamatyti ir apčiuopti: seksą, apnuogintą kūną ir glamones ant suoliuko parke.

Mano meilė neįrodoma, bet argi seksas yra meilės įrodymas? Ar žodžiai įrodo meilę? Meilei įrodymų nėra. Santuokoje išbandomas žmogus, jo principai ir gebėjimas atleisti, ieškoti kompromisų ir taikytis. Jei žmonės išbandymų neatlaiko ir išsiskiria, tai nepaneigia jų meilės. Tai tik parodo, kad jie buvo per silpni kaip asmenybės. Skyrybos dabartyje negali ištrinti ar paneigti meilės praeityje. Jei tai neįrodoma ir nepaneigiama – tai paslaptis.

Jei dabar būčiau šešerių metų mergaitė ir manęs paklaustų, kuo norėčiau tapti užaugusi, atsakyčiau „Išradėja!“. Atrasčiau meilę, kad net tie, kurie jos nepatyrė ar bijo prisileisti, galėtų ja gyventi.

Visiems linkiu tapti atradėjais!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.