Iškenčiau viską, bet atleisti už vyro neištikimybę - negaliu

Baigėsi dar viena diena. Atsigulu į lovą, užsimerkiu ir pradedu melstis. Tėve mūsų, kuris esi danguje... Taip darau jau daug metų. Kodėl? Savo gyvenime turėjau sunkų laikotarpį. Tokį, kad, maniau, nesusitvarkysiu, ir tik malda padėjo nusiraminti, apmąstyti, susitaikyti bei priimti visas negandas ramia širdimi.

Atėjo eilė melstis dėl vyro sveikatos ir gerovės. Atleisk Dieve už tai, kad to nedarysiu, nes dar esu įskaudinta jo neištikimybės.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Atėjo eilė melstis dėl vyro sveikatos ir gerovės. Atleisk Dieve už tai, kad to nedarysiu, nes dar esu įskaudinta jo neištikimybės.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Magdalena

Nov 14, 2013, 9:07 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:30 AM

Ar tikiu į Dievą, jei meldžiuosi? Tikiu, nors į bažnyčią vaikštau retai, nes manau, kad Dievas visada su manimi, mano viduje. Ir todėl visai nesvarbu, kurioje vietoje jam meldžiuosi. Svarbiausia - nuoširdžiai tai darau.

Esi tu geras, mylintis ir gailestingas, tęsiu savo malda. Atleisk man, kad atradau tave tik tada, kai man buvo bloga. Suprantu savo klaidą ir kreipiuosi dabar į tave ne tik sunkumo akimirkomis, bet ir kiekvieną dieną dalindamasi savo džiaugsmais. Pirmiausia noriu padėkoti už tai, kad rūpiniesi mano vaikų saugumu ir sveikata.

Tu žinai, kaip sunkiai aš juos auginau, kiek naktų nemiegojau, kai jie duso nuo astmos priepuolių, kai glosčiau šlapius nuo prakaito jų plaukus stebėdama, ar dar kvėpuoja.

Žinai, kiek pastangų įdėjau į jų auklėjimą, kad jie užaugtų dorais žmonėmis. Prašau, neleisk jiems suklysti savo gyvenimo kelyje. Nenoriu, kad juos suklaidintų aplinkiniai savo kalbomis apie tai, kad reikia gyventi šia diena, kad laimę padės atrasti tik dideli pinigai ir komfortas savo fiziniam kūnui, kad emigravę jie taps laimingesni, nes čia, Lietuvoje, neįmanoma sukurti savęs verto gyvenimo.

Labai tikiuosi, kad jie atsispirs ir padarys tinkamas išvadas nepamiršdami savo šaknų ir gimtųjų namų. O mes, artimieji, su tavo, Dieve, pagalba jiems padėsime.

Dabar noriu padėkoti už savo sveikatą bei paprašyti palaikyti mane dar šioje žemėje iki tol, kol būsiu reikalinga savo artimiesiems ir iki tol, kol būsiu sveiko proto. Suprantu, kad tai nesąžininga kitų ligotų žmonių atžvilgiu, bet nenoriu tapti išprotėjusia našta nei savo vaikams, nei valstybei.

Atėjo eilė melstis dėl vyro sveikatos ir gerovės. Atleisk Dieve už tai, kad to nedarysiu, nes dar esu įskaudinta jo neištikimybės. Tu matei, kaip jis ateidavo pas tave į Bažnyčią, kai išpažindavo savo nuodėmes priimdamas šventą komuniją ir būdamas gailestingas. Atleisdavai jam tikėdamasis, kad jis eina teisingu keliu. Jis melavo ir tau, ir visiems.

Ir man jo gaila, nes jis nesupranta, kad ir tu, Dieve, turi ribotą kantrybę ir tavo rūstybė jam gali būti baisi. Vardan Dievo, Tėvo ir Sūnaus... persižegnoju.

Užsnūdau ir staiga prisižadinu nuo minties, kad pamiršau palinkėti laimės. Tikiu, kad kai linki kitiems gero, jis, gėris, grįžta atgal tau bumerangu. Taigi būkite laimingi ir sveiki visi tie žmonės, kurie tiki Dievu bei kovoja už savo ir savo artimųjų gerą gyvenimą. Stiprybės jums ir sėkmės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.