Sužlugęs verslininkas: „Nebedirbu oficialiai, nes neapsimoka“

Skaitau žmonių komentarus apie gaunančius socialines pašalpas ir stebiuosi, iš kur tiek pykčio. Kaip patarlė sako: neišsižadėk terbos, tiurmos ir ubago lazdos. Iki krizės buvau sėkmingas verslininkas. Verslas žlugo, skolų atsirado. Gerai, kad šeima palaikė, nepaliko sunkią minutę. Jau porą metų nedirbu oficialiai, nes neapsimoka. Kai būna prastai prastai, kreipiamės dėl pašalpų, bet stengiamės nepiktnaudžiauti, išsisukti patys.

Sužlugęs verslininkas nustojo dirbti oficialiai, kad išvengtų antstolių.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Sužlugęs verslininkas nustojo dirbti oficialiai, kad išvengtų antstolių.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas

Nov 15, 2013, 6:58 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:55 AM

Paaiškinsiu, kodėl neapsimoka oficialiai įsidarbinti: dirbau, gaudavau 1200 Lt į rankas. Žmona irgi panašiai, kartu auginam 2 vaikus. Šeimos pajamos - 2500 Lt, iš kurių 800 Lt tekdavo nuomai, 1000 Lt atskaičiuodavo antstoliai. Lieka 700 Lt keturių asmenų šeimai. Juokinga per ašaras.

Daugelis, aišku, sakys - pirmiausia reikia skolas grąžinti. Bet kai po antstolių išskaičiavimų nebeturėjome kuo vaikus maitinti, spjoviau į viską, išėjau iš darbo ir dabar sąžiningai apgaudinėju valstybę, nes antstolių dėka esu priverstas taip elgtis.

Pažįstu daugybę žmonių, kurie gyvena tokiu pačiu principu. Sakyčiau, šešėlinę ekonomiką sukuria pati valdžia leisdama idiotiškus įstatymus. Sutinku, kad iš tų, kurie nemoka alimentų vaikams, būtų išskaičiuojama 70 proc. atlyginimo. Bet iš mūsų, ir taip praradusių per krizę viską (kiti ir šeimas prarado), atima dar ir galimybę sąžiningai ir oriai gyventi.

Bandžiau tartis su antstoliais, kad pats mokėsiu 20 proc. nuo atlyginimo. Realiai paskaičiavau, kad tiek lieka minimaliai paliekant pragyvenimui. Ir kas iš to prašymo - maža to, kad išvadino visaip, tai dar areštavo kitą dieną ir žmonos sąskaitą...

Tiesa, vieną kartą per porą metų įsidarbinau. Tačiau darbovietė gavo pranešimą iš antstolių (nors pats pranešiau sąžiningai, kad dirbu), ir darbdavys maloniai su manim atsisveikino net nepaaiškinęs. Nors ką čia aiškinti, ir taip aišku...

Mielieji valdžios atstovai, kreipiuosi į jus, manau, daugelio tokioj pačioj situacijoje atsidūrusių žmonių vardu. Mes tikrai nenorime atlyginimų vokeliuose; tikrai norime atidavinėti dalį atlyginimo antstoliams (proto ribose), bet esame priversti slėpti ir taip menkas savo pajamas nuo antstolių, kad užtikrintume savo vaikams nors minimalų pragyvenimą.

Pertvarkius antstolių išskaičiavimus, tikrai išnyktų vokelių sistema, atsirastų daugiau norinčių oficialiai įsidarbinti ir sumažėtų prašančiųjų pašalpų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.